Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

"Κράτος" - μπάχαλο: Ο συνταξιούχος απεβίωσε, ο θάνατός του δηλώθηκε, το ΙΚΑ πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας του και συνέχισε να καταβάλλει και την... σύνταξή του!


.Ο συνταξιούχος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2006 και το ΙΚΑ είχε, μάλιστα, καταθέσει, στον τραπεζικό λογαριασμό, όπου καταβαλλόταν και η σύνταξη, τα έξοδα της κηδείας!

Ένα μήνα μετά - και για τα επόμενα τρία χρόνια - συνεχίστηκε κανονικά να κατατίθεται η σύνταξη, την οποία και εισέπραττε η κόρη του αποθανόντος, που είχε πρόσβαση στο λογαριασμό.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας καταδίκασε σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση, με... τριετή αναστολή, την κόρη του συνταξιούχου που συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του πατέρα της, επί τρία χρόνια μετά το θάνατό του.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για τα οποία έγινε ρύθμιση καθώς, όταν το ΙΚΑ διαπίστωσε το πρόβλημα, κάλεσε την κόρη του συνταξιούχου, τής το ανέφερε και τής ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα. 

Η κατηγορούμενη το δέχθηκε και προχώρησε σε ρύθμιση, την οποία, όπως υποστήριξε, τηρεί κανονικά.

Το ΙΚΑ, όταν ανακάλυψε τι είχε συμβεί, δέσμευσε το λογαριασμό, στον οποίο, όμως, υπήρχαν μόλις δέκα ευρώ.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι ο θάνατος του συνταξιούχου δηλώθηκε κανονικά και από τη στιγμή που το ΙΚΑ κατέβαλε τα χρήματα της κηδείας του, αυτόματα διαγράφηκε από τα μητρώα όσων λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη.

Η υπεράσπιση ανέφερε, επίσης, ότι στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό καταθέτονταν και μερίσματα από μετοχές που είχε στην κατοχή του ο συνταξιούχος, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να υποθέσει πως επρόκειτο γι' αυτά τα χρήματα, δεδομένου ότι ο θάνατός του είχε δηλωθεί κανονικά.
 http://gianniotis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_587.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου