Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Δήμευση συντάξεων προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των Ασφαλιστικών Ταμείων που καταρρέουν ελλείψει εισφορών θέλει η τρόικα.

Το σχέδιο φαίνεται να ξεκινάει με περικοπές στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά κρύβει σατανικές και εκδικητικές πτυχές οι οποίες θέλουν ακόμη και κατάργηση των συντάξεων στους κάτω των 60 χρόνων.Ενώ στραγγάλισαν την ελληνική οικονομία και κοινωνία επιβάλλοντας επί τρία χρόνια με την ανοχή των εγχώριων υπαλλήλων στην κυβέρνηση απίστευτης βαρβαρότητας μέτρα, θέλουν τώρα να συγκρατήσουν τα ερείπια πάλι με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Το σχέδιο δήμευσης των καταθέσεων που επιβλήθηκε στην Κύπρο και που αναμένεται στην Ελλάδα, επεκτείνεται και σε άλλους τομείς πέραν των τραπεζών, με τη νύφη να την πληρώνουν οι πολίτες.  Η «μαύρη τρύπα» στα Ασφαλιστικά Ταμεία αναμένεται στο τέλος του έτους να φτάσει στα 2 δις ευρώ. Γιατί άραγε ; Μήπως γιατί η ανεργία έφτασε στο 30%, γιατί οι μισθοί κατέρρευσαν στα 500 ευρώ, γιατί κανείς δεν αποδίδει ασφαλιστικές εισφορές από τις υπό κατάρρευση επιχειρήσεις (υπάρχουν και πολλές άλλες που απλά εκμεταλλεύονται την κατάσταση προς όφελος τους); Όλα αυτά είναι απόρροια της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει να υποστηρίζει και να εφαρμόζει με σθένος η κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα. Τώρα λοιπόν η τρόικα έρχεται και λέει, αφού υπάρχει στέρηση εσόδων, να χρηματοδοτήσουν οι συνταξιούχοι τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Κάτι ανάλογο όσο και αρρωστημένο με αυτό που έγινε με τις καταθέσεις στην Κύπρο. Η αρχή φαίνεται πώς γίνεται με τις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Ζητείται η κατάσχεση ενός ποσού της τάξεως των 50 ευρώ (σε πρώτη φάση) προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΟΑΕΕ.Κι αυτό συμβαίνει, γιατί η κυβέρνηση δεν εξέδωσε την υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα τίθεντο σε εφαρμογή η επιβολή εισφοράς της τάξεως του 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων που προβλέπονταν στο μνημόνιο.Μετά την περικοπή στις συντάξεις του ΟΑΕΕ έρχεται «κούρεμα» στις αποδοχές όσων συνταξιοδοτήθηκαν από το πρώην ΤΕΒΕ. Εκτιμάται πώς θα πέσει «μαχαίρι» και θα φθάνει τα 220 ευρώ από τη βασική σύνταξη.Και επειδή όλα τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, κάποιοι από την τρόικα και τους δωσίλογους στην Ελλάδα σκέφτονται ακόμη και να κόψουν τις συντάξεις σε όσους είναι ηλικίας 60 χρόνων και κάτω. Θέλουν να μας πεθάνουν όλους.  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου