Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ανατροπή για ό,τι ξέραμε για τον καρκίνο του προστάτη!

Οι άνδρες, ιδίως μετά την ηλικία των 50 ετών, έχουν πεισθεί ότι πρέπει να εξετάζονται τακτικά για την επίφοβη ασθένεια του καρκίνου του προστάτη με ένα ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA).
Ο λόγος; Διότι, αν διαγνωσθεί έγκαιρα, αυτός ο κοινός καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί πριν γίνει επικίνδυνος. Σας θυμίζει κάτι; Αν νομίζετε ότι αυτά είναι τα γεγονότα σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, ήρθε η ώρα να μάθετε την πραγματική αλήθεια.Το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών (ACP), κυκλοφόρησε μια δήλωση που αλλάζει τις συστάσεις για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη. Και ενώ η επίσημη δήλωση του ACP τονίζει ότι οι ασθενείς πρέπει να ενημερώνονται καλύτερα και να συνεργάζονται με τους γιατρούς ώστε να αποφασίσουν για τον προσυμπτωματικό έλεγχο, ας ρίξουμε μια ματιά στα πολύ σημαντικά γεγονότα που αποκάλυψαν στην ανακοίνωση. Γιατί το ACP προτρέπει τους άνδρες μεταξύ των ηλικιών 50 και 69 να συζητήσουν σχετικά με το τεστ PSA πριν να απευθυνθούν σε αυτούς; Επειδή υπάρχει μια μυριάδα προβλημάτων με τις ακριβές και επίφοβες δοκιμές. Δεδομένου ότι η δήλωση του ACP στα μέσα ενημέρωσης, λέει, ότι η εξέταση PSA έχει "περιορισμένα οφέλη και σημαντικές βλάβες." Η Βλάβη αντισταθμίζει τα οφέλη
"Μόνο άνδρες μεταξύ των ηλικιών 50 και 69, που εκφράζουν σαφή προτίμηση για τον έλεγχο θα πρέπει να κάνουν έλεγχο του PSA. Για τους περισσότερους από αυτούς τους άνδρες, οι βλάβες θα αντισταθμίσουν τα οφέλη», δήλωσε ο πρόεδρος του ACP David L. Bronson, MD.

Πόσο συγκεκριμένο είναι το PSA, όσον αφορά την αποκάλυψη του καρκίνου; 
Όχι πολύ.
Ο "έλεγχος για τον καρκίνο του προστάτη: Μια δήλωση Προσανατολισμού από το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών" μόλις δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Internal Medicine και αποκαλύπτει σοβαρά προβλήματα με την εξέταση PSA. Για παράδειγμα, τα PSA αποτελέσματα της δοκιμής μπορεί να είναι χαμηλά όταν υπάρχει καρκίνος. Αλλά, πολύ πιο συχνά, τα PSA αποτελέσματα μπορεί να είναι υψηλά, λόγω του διευρυμένου προστάτη, αλλά όχι λόγω κάποιας κακοήθειας απειλητικής για τη ζωή.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και των πεπτικών και νεφρικών νοσήματων (NIDDK), είναι σύνηθες για τον αδένα του προστάτη να διευρυνθεί καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, μια κατάσταση γνωστή ως καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΒΡΗ) ή καλοήθης υπερτροφία του προστάτη. Έτσι, αυτό που είναι ουσιαστικά μία φυσιολογική αλλαγή στο σώμα και που συμβαδίζει μαζί με τη γήρανση, σε πολλούς άνδρες μπορεί να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όταν προκαλεί αύξηση των επίπεδων του PSA, στέλνοντας άνδρες για περισσότερο έλεγχο και, ενδεχομένως, αχρείαστες - αλλά επιβλαβείς - θεραπείες.

Οι περισσότεροι καρκίνοι του προστάτη δεν είναι ποτέ σοβαροί, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!
Μετά από μια υπερυψωμένη εξέταση PSA, επιβάλλεται μια βιοψία του προστάτη και η οποία δεν είναι η απλή, ακίνδυνη διαδικασία που πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι. Η νέα κατευθυντήρια γραμμή λέει το εξής: "Η βιοψία περιλαμβάνει πολλαπλές βελόνες που εισάγονται στον προστάτη με τοπική αναισθησία, και υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος μόλυνσης ή σημαντικής αιμορραγίας, καθώς και κίνδυνος νοσηλείας."

Αλλά δεν αξίζει όμως το ρίσκο από την στιγμή που υπάρχει κίνδυνος καρκίνου; 

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τον Amir Qaseem, MD, PhD, Διευθυντή της Κλινικής πολιτικής του ACP, μόνο ένας μικρός αριθμός των καρκίνων του προστάτη είναι σοβαρός και μπορεί να προκαλέσει θάνατο.

"Η συντριπτική πλειοψηφία των καρκίνων του προστάτη είναι αργής ανάπτυξης και δεν προκαλούν θάνατο. Είναι σημαντικό να εξισορροπηθούν τα μικρά οφέλη από τον προληπτικό έλεγχο με βλάβες, όπως η πιθανότητα της ακράτειας, στυτικής δυσλειτουργίας, και άλλες παρενέργειες που προκύπτουν από ορισμένες μορφές της επιθετικής θεραπείας, " είπε ο Δρ Qaseem σε μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, εάν ο καρκίνος έχει διαγνωστεί (δεν έχει σημασία πόσο απίθανο είναι ο καρκίνος να προκαλέσει το θάνατο ποτέ), συχνά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με χειρουργική επέμβαση ή ακτινοβολία. Τα σημεία της δήλωσης του ACP αναφέρουν ότι αυτές οι θεραπείες περιλαμβάνουν ένα κίνδυνο θανάτου με χειρουργική επέμβαση, απώλεια της σεξουαλικής λειτουργίας (περίπου 37 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο), και απώλεια του ελέγχου της ούρησης (περίπου 11 τοις εκατό υψηλότερο κίνδυνο) σε σύγκριση με μη χειρουργική επέμβαση.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του ACP συνιστούν τον ΜΗ έλεγχο PSA στους άνδρες ηλικίας κάτω των 50, σε άνδρες ηλικίας άνω των 69, ή σε άτομα που έχουν διάρκεια ζωής μικρότερη από 10 έως 15 έτη, διότι οι βλάβες του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του προστάτη αντισταθμίζουν τα οφέλη.

Όπως το NaturalNews έχει ήδη αναφέρει, υπάρχει και ένα άλλο πιθανό μειονέκτημα σε θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη που οι επιστήμονες μελετούν. Σύμφωνα με τα ευρήματα από τον Chawnshang Chang, PhD, διευθυντή του Εργαστηρίου George Whipple για την Έρευνα του Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Rochester Medical Center, μια κοινή μορφή ορμονικής θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να δώσει ώθηση στην πραγματικότητα στα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν. 


Δείτε ακόμη: Πρόληψη και προστασία για τον προστάτη.

Και: Φυσική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος των ανδρών!


Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:
http://www.acponline.org/pressroom/?hp
http://kidney.niddk.nih.gov
http://www.naturalnews.com/034099_prostate_cancer_treatments.html
Μάθετε περισσότερα: http://www.naturalnews.com/039862_prostate_cancer_screening_medical_myths.html # ixzz2Q8jgTTL3 


Συγγραφέας Του Άρθρου:
Η Sherry Baker είναι μία συγγραφέας με πολλά δημοσιευμένα έργα , τα οποία έχουν δημοσιευθεί στο Newsweek, Health, Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor"newsletter και σε πολλά άλλα.
naturalnews
Απόδοση Κειμένου dorieas

Το είδα: alttherapy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου