Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Πόσο λίπος έχει ακόμη η… ελληνική καμπούρα;

Ο  Σαμαράς απορρίπτει την πιθανότητα «κοινοβουλευτικού ατυχήματος» αλλά δηλώνει πως «στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά».
Ξέχασε μάλλον ότι αυτός είναι ο αρχιδολιοφθορεας αφού αυτό δίδαξε με την πτώση του Μητσοτάκη, και έχει δίπλα του όλους τους υποδολιοφθορείς εκείνης της εποχής. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Ο έτερος καπαδόκης αντιπρόεδρος της στημένης κυβέρνησης πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συν-προδότης του Σαμαρά Ευάγγελος δήλωσε μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. «Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή»… για τον γκρεμό… υπογράμμισε ότι «έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση υπό την στενή εποπτεία των εταίρων και πιστωτών μας». Παραδέχθηκε ακόμη «η κρίση έχει    επηρεάσει ;  την εθνική μας κυριαρχία στα θέματα οικονομικής, δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής.Όμως  διαψεύδει τον δούλο της  η Μέρκελ όπου απαντώντας σε ερώτημα είπε πως  Ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το χρέος της στο 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Να το φτάσει δηλαδή σε λίγο μεγαλύτερο επίπεδο από ότι το άφησε ο …Καραμανλής το 2009!!!
Δηλαδή η συμμορία Παπανδρέου και όσοι την φυγαδεύουν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν ένα ολέθριο σχέδιο με πρόσχημα το έλλειμμα, που στο τέλος της ημέρας ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ!
Αντίθετα, μόνοι τους το έφεραν στο τραπέζι, μόνοι τους άρχισαν τους τιτανικούς και την τεχνητή διόγκωση του και ολοκλήρωσαν το σχέδιο με την χάλκευση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ για να “τεκμηριώσουν” αυτό που οι ίδιοι δημιούργησαν!
Ενώ λοιπόν εξαπατούσαν τους πάντες (με συνεργούς και σχέδιο βεβαίως) για τον μύθο του ελλείμματος, ευλαβικά εκτίναξαν το δημόσιο χρέος που είναι και το κύριο ζητούμενο σε κάθε κράτος, επιχείρηση, μπακάλικο κλπ.
Όχι μόνον το εκτίναξαν αλλά το μετέτρεψαν σε ενυπόθηκο από ομολογιακό, σε ξένο δίκαιο! Κοινώς χρέωσαν την χώρα ΔΟΛΙΩΣ, δένοντας την χειροπόδαρα! Το χρέος επί του ΑΕΠ για το 2013, αναμένεται να φτάσει στο ιλιγγιώδες 171,9%!
Είναι δε τόσο άθλιοι και επικίνδυνοι για την περεταίρω κρατική υπόσταση, αφού ετοιμάζονται να αποτελέσει παρελθόν και το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ το μήνα για όσους χρωστούν στο Δημόσιο! Η σχετική διάταξη θα καταργηθεί εμμέσως, με ειδική ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών και θα παρουσιασθεί στην βουλή ίσως και μέσα στο Σεπτέμβριο.
Σήμερα ως γνωστόν ισχύει η δυνατότητα του Δημοσίου να κατασχέσει το 25% από μισθούς και συντάξεις εφόσον το ποσόν που απομένει δεν είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ. Με την νέα ρύθμιση το Δημόσιο θα μπορεί να αρπάξει ολόκληρο το μισθό ή την σύνταξη! Άλλωστε στο κείμενο του τελευταίου μνημονίου που υπογράφτηκε από την Ελληνική Βουλή υπάρχει και σχετικό απόσπασμα που αναφέρει τα εξής:
“για να εξασφαλισθεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 η δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο”
Για να δούμε αν προβλέπεται από το σύνταγμα να κατασχέσουν το μισθό ή τη σύνταξη:
Άρθρο 2 παρ 1
“Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.”

Και,
Άρθρο 22 παρ 4
“Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται.”

Αν η πολιτεία κατασχέσει από το πολίτη το μοναδικό μέσο επιβίωσης δηλαδή το μισθό, καταπατά αμέσως το άρθρο 2 το οποίο είναι και ο ορισμός του δημοσίου συμφέροντος αφού μας λέει ποια είναι η πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
Επίσης αν πρέπει ο πολίτης να εργάζεται μόνο και μόνο για να πληρώνει το κράτος με το σύνολο των απολαβών του αυτό είναι καταναγκαστική εργασία που απαγορεύεται από το άρθρο 22.

Αν οποιοσδήποτε επιχειρήσει να σας κατασχέσει το μισθό σας στραφείτε εναντίων του με κάθε νομικό μέσο.
Μπορεί τους πολιτικούς απατεώνες να μην μπορούμε να τους αγγίξουμε όμως μπορούμε να αλλάξουμε τα φώτα σε κάθε υπάλληλο που επιχειρήσει να εφαρμόσει τους αντισυνταγματικούς νόμους των πολιτικών.

Κατασχέσεις καταθέσεων με ένα... e-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου