Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γέροι ξέρουν...

Τέτοιες ώρες μαύρες κι άραχλες σκέφτομαι κάτι βασανισμένους γέρους κομμουνιστές, με παράσημα βασανιστηρίων στα κορμιά τους, εφιάλτες εξορίας που δεν ξεπεράστηκαν σε πολυτελείς σοφάδες ψυχαναλυτών και δεν πουλήθηκαν σε βιβλιαράκια τσέπης. Είναι εκείνα τα μάτια τους στις συγκεντρώσεις να κοιτάνε τα νιάτα χωρίς φθόνο, να καμαρώνουν και συχνά πυκνά να βγάζουν μιαν τρυφερή αυστηρότητα, όταν το πάθος των γύρω τους υπολείπεται της δικής τους αντοχής για τα μελλούμενα της τάξης και του Κόμματος.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.....Συνταξιούχος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ον που προέρχεται από το εργατικό δυναμικό της κάθε χώρας. Απαντάται συχνά στις αστικές περιοχές αλλά μπορεί να βρίσκεται σε όλη την επικράτεια. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Συνταξιούχου είναι ότι το κράτος το αμοίβει κάθε μήνα για να κάθεται χωρίς να παράγει, τόσο άχρηστο παράσιτο είναι. Ο καθένας μπορεί να συναντήσει ένα συνταξιούχο κυρίως τις πρώτες μέρες κάθε μήνα κοντά σε υποκαταστήματα Ι.Κ.Α., φαρμακεία, νοσοκομεία, τράπεζες ή νεκροταφεία. Το είδος του συνταξιούχου χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αδ. Γεωργιάδης: Από Ιανουάριο θα ισχύσει το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Εισιτήριο ύψους 25 ευρώ θεσπίζεται από την 1η Ιανουαρίου για τους πολίτες που επιθυμούν να εισαχθούν στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρόκειται να θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια, με πλαφόν τα 11.000 ευρώ. Όπως ανέφερε, πάντως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το εισιτήριο που θα καλείται να καταβάλει ο ασθενής μόνο για εξέταση στο νοσοκομείο θα παραμείνει στα 5 ευρώ.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Επικουρικές και εφάπαξ ανάλογα με τις εισφορές

Με τις εισφορές που έχουν καταβάλει κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου τους θα συνδέονται η επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από 1ης Ιανουαρίου 2015, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ελιξίριο μακροζωίας – Καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη!

Ζωή Καρδιά Ελιξίριο μακροζωίας   Καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη!
Υλικά:
Διαδικασία: 
Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε για 24 ώρες μέσα σε μια κούπα μαζί με το μηλόξυδο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε το μείγμα.

Στη συνέχεια αφού περάσει ο χρόνος το στραγγίζουμε και στο ζουμί προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το βάζουμε στη σαλάτα αντί για ξίδι, 4 κουταλάκια τη φορά.
Το κάνουμε μια φορά το χρόνο, καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη.
Και στην ενότητά μας, «φτιάχνω μόνος για πρόληψη/θεραπεία», θα βρείτε βρείτε και άλλους φυσικούς τρόπους στήριξης της υγείας μας!!!
Πηγή: periplanomeno.wordpress.com 

Read more: http://www.proionta-tis-fisis.info/elixirio-makrozoias-katharizi-tis-fl.html#ixzz2fksbb3E6

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αναδρομικές μειώσεις για 110.000 συνταξιούχους

Τρία χρόνια μετά την επιβολή των μνημονιακών νόμων , το ηλεκτρονικό σύστημα ΗΔΙΚΑ κατάφερε να εντοπίσει 110.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από μια σύνταξη και να εφαρμόσει τις περικοπές που ήδη ισχύουν για δεκάδες άλλες κατηγορίες. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στην βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εν όψει και των συναντήσεων με την Τρόικα οι μειώσεις επιβάλλονται αναδρομικά από 1/1/2013. Οι μειώσεις αφορούν τις συντάξεις που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ (εισφορά αλληλεγγύης από 3% έως 14%), στις συντάξεις από 1.300 και πάνω (δεύτερο μνημόνιο μείωση 12%) και στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ για συνταξιούχους έως 55 ετών.

newmoney.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν πεθάνω θέλω να με κάψετε


Όταν πεθάνω θέλω να με κάψετεΌταν πέθανε η μαμά μου, ήθελε να την κάψουν. Ήταν στα τέλη του ’80, δεν ξέραμε τότε αν γινόταν να πάμε στη Βουλγαρία για τη διαδικασία. Και θα μπορούσαμε εύκολα, μέναμε στη Θεσσαλονίκη.Ήταν πολύ νέα, πέθανε ξαφνικά, τα είχαμε χαμένα, δεν ασχοληθήκαμε μέσα στην παραζάλη μας, δεν προσπαθήσαμε να τιμήσουμε αυτό που μας έλεγε: «όταν πεθάνω, να με κάψετε. Δεν θέλω να σαπίσω μέσα στο χώμα».

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ρυθμίστηκε χρέος συνταξιούχου

Με μια ακόμη απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, ρυθμίστηκε το χρέος σε τράπεζα ενός συνταξιούχου του Δημοσίου και εξαιρέθηκε απο εκποίηση η κατοικία του.
Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρονται τα εξής:
"Αισιοδοξία και ελπίδα σε όλους τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους έφερε η υπαρ.579/2013 απόφαση δικαίωσης του Ειρηνοδικείου Χανίων, σε οφειλέτη πρώην υπάλληλο του δημοσίου ,με την οποία απόφαση, όχι μόνο του ρυθμίστηκε το χρέος του, αλλά και σώθηκε  από την ρευστοποίηση η πρώτη κατοικία, οικόπεδο και δύο αγροτεμάχια που είχε στην κυριότητα του προσφέροντας του την επιθυμητή ανακούφιση.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

«Γιατροσόφια»

Μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά όταν δεν υπήρχε φάρμακο για όλα. Oι γιαγιάδες γνώριζαν πολλές πρακτικές εφαρμογές για να απαλύνουν τον πόνο, χρησιμοποιώντας συνήθως υλικά που είχαν μέσα στα ντουλάπια τους ή στον… κήπο τους. Τα γνωστά σε όλους μας «γιατροσόφια» μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά με σκοπό να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε έναν πόνο, πριν πάμε στο γιατρό. Έτσι μια λίστα από πολλά «θεραπευτικά» tips δημιουργήθηκε ανά τους αιώνες από τόπο σε τόπο και έφτασε από στόμα σε στόμα μέχρι τις μέρες μας. Γιατί πώς αλλιώς θα γνωρίζαμε ότι κρεμμύδι σταματά τον πόνο του αυτιού ή ότι η ζάχαρη δεν είναι μόνο για τα γλυκά και το πιπέρι για το φαγητό; Διαβάστε προσεκτικά την ακόλουθη λίστα:

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη στα 55

Ποιοι θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη στα 55

Σύνταξη μέχρι και στα 55 χρόνια μπορούν να πετύχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, εάν εξαγοράσουν έως 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους τα πλασματικά χρόνια που τους δίνουν το δικαίωμα παλαιότεροι νόμοι.Έτσι, μπορούν να καταφέρουν να κατοχυρώσουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και όρια που ισχύουν για όσους βγήκαν στη σύνταξη έως το τέλος του 2010.Τις ίδιες ευνοϊκές διατάξεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι μητέρες με ανήλικο παιδί, για να βγουν στη σύνταξη στα 55 έτη.Πιο αναλυτικά, μπορούν να εξαγοραστούν οι ακόλουθοι πλασματικοί χρόνοι:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ,"ΑΣΠΙΔΑ"ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ Νο 2

Μύρτιλλα, σταφίλια, σταφίδες, μήλα και αχλάδια περιορίζουν κατά 26% τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Τα φρούτα θωρακίζουν την υγεία Τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 26% περιορίζουν μύρτιλλα, σταφίλια, σταφίδες, μήλα και αχλάδια σύμφωνα με νέα μελέτη. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, διεθνής ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη, εξέτασε δεδομένα που αφορούσαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 187.000 Αμερικανών και προέρχονταν από προηγούμενες μελέτες μεγάλης κλίμακας. Σκοπός των ειδικών, ήταν η διαπίστωση του συσχετισμού ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και στον περιορισμό ως προς τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τειρεσίας για συντάξεις και εφάπαξ - ασφαλιστικές εισφόρες.

Ένα νέου τύπου "Τειρεσία" για το ασφαλιστικό σύστημα που θα κατατάσσει σε λευκή ή μαύρη λίστα τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανάλογα με το αν καταβάλλουν ή όχι τις εισφορές των εργαζομένων τους, όχι μόνο για κύρια σύνταξη, αλλά για την επικουρική και το εφάπαξ ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.
Το νέο σύστημα καταγραφής των εισφορών θα εφαρμοστεί, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο "Τύπος της Κυριακής", από την 1/1/2014 και θα φέρει ανατροπές σε όλο το φάσμα των παροχών που στο εξής θα δικαιούνται να λαμβάνουν τα εκατομμύρια των μισθωτών.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σαμαράς: Στην αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων το πρωτογενές πλεόνασμα-Δεν θα γίνει απελευθέρωση των πλειστηριασμών

​Την υπόσχεση ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα επιτευχθεί φέτος θα διοχετευθεί για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι εφικτός και υπογραμμίζει ότι αυτό αποτελεί «το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από την ανάγκη συνεχών Μνημονίων». Παράλληλα, με αιχμές σημειώνει πως «ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της χώρας μας στο παρελθόν, δέχονται πλέον ότι οι θυσίες του λαού μας πιάνουν τόπο» και αναρωτιέται «ποιοί άραγε και γιατί προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτή την εικόνα;».