Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η διατροφή των 4 χρωμάτων που απογειώνει τους δείκτες υγιείας!

               τροφές χρώματα. Η διατροφή των 4 χρωμάτων που απογειώνει τους δείκτες υγιείας!Κάθε χρώμα στη διατροφή μας κρύβει και ένα πολύτιμο μυστικό υγείας. Ξέρουμε ότι τα πορτοκαλοκίτρινα προϊόντα περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, άρα κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Υπάρχουν όμως και άλλα 3 διατροφικά χρώματα που εκτοξεύουν τους δείκτες υγείας

Κόκκινο για την καρδιά
Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά χαρακτηρίζονται από έντονη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ιδιότητες που οφείλονται κυρίως στην αυξημένη τους περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ανθοκυανίνες και βιταμίνη C. Έτσι, συμβάλλουν στην προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου όπως αυτόν του προστάτη, ενώ σε συνδυασμό και με την αυξημένη περιεκτικότητά τους σε κάλιο ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στη λειτουργία της καρδιάς μας.Δείτε ακόμη: 17 ωφέλιμες τροφές για την υγεία της καρδιάς!
Πορτοκαλοκίτρινα για άμυνα και για νεότητα
Τα πορτοκαλοκίτρινα φρούτα και λαχανικά οφείλουν το χρώμα τους στα φλαβονοειδή αλλά κυρίως στα καροτενοειδή και συγκεκριμένα στο α- και β- καροτένιο. Τα φλαβονοειδή έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντισταμινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύοντάς μας από διάφορες μορφές καρκίνου, από νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως αυτή της νόσου Alzheimer και προλαμβάνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Τα καροτενοειδή δε, μετατρέπονται στον οργανισμό μας στην ενεργή μορφή της βιταμίνης Α και μας είναι απαραίτητα τόσο λόγω της συμμετοχής τους στην παραγωγή ορμονών και στη λειτουργία της όρασης, αλλά κυρίως λόγω της αντιοξειδωτικής τους προστασίας και της συμβολής τους στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.Δείτε ακόμη: Ανοσοποιητικό σύστημα…ας το θωρακίσουμε!
 25 μυστικά νεότητας!! 10 + 5 αντιγηραντικές τροφές και βότανα και το…μυστικό της μακροζωίας!
Πράσινο για προστασία από καρκίνο
Τα πράσινα φρούτα και λαχανικά παίρνουν το χρώμα τους κυρίως από τη χλωροφύλλη και από ενώσεις που λέγονται γλυκοσινολικές, ενώ τα πρασινοκίτρινα από τα καροτενοειδή λουτεϊνη και ζεαξανθίνη. Οι γλυκοσινολικές ενώσεις συμβάλλουν κυρίως στην προστασία από διάφορους τύπους καρκίνου, ενώ η λουτεϊνη και ζεαξανθίνη πέραν της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους συμβολής τους, ως καροτενοειδή, σχετίζονται και με μειωμένο κίνδυνο οφθαλμολογικών παθήσεων όπως ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας. Να θυμάστε ακόμα, ότι τα πράσινα φρούτα και λαχανικά έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και φολικό οξύ κάτι που καθιστά την πρόσληψή τους απαραίτητη από χορτοφάγους και εγκυμονούσες.Δείτε ακόμη: Ποιες τροφές προστατεύουν από τον καρκίνο! 
OΙ 22 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Μπλε – μωβ του μυαλού
Τα σκούρα μπλε – μωβ φρούτα και λαχανικά έχουν εξαιρετικά αυξημένη περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, οι οποίες ως ισχυρά αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από κυτταρικές βλάβες καθυστερώντας τη γήρανση και ‘καταστέλλοντας΄ τον καρκίνο. Από την άλλη μεριά, η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή, οι φυτικές ίνες αλλά και άλλα συστατικά που περιέχονται σε αυτά ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και ιδιαίτερα της μνήμης γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται και ως τα ‘brainpower’ του οργανισμού μας.Δείτε: Οι 11 καλύτερες τροφές που ενισχύουν τη μνήμη! 
5 τροφές για δυνατό μυαλό! 
Τι να «ταΐσω» το μυαλό μου; Αυξήστε το IQ σας!
Πηγή: nutrimed.gr


Read more: http://www.proionta-tis-fisis.info/i-diatrofi-ton-4-hromaton-pou-apogioni-tous-diktes-igias.html#ixzz2xZwXuwkS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου