Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τσεκούρι στις συντάξεις – Ενοποίηση Ταμείων με μειώσεις στις επικουρικές και το εφάπαξ.....(ΈΤΣΙ ΓΙΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟ ΝΔΗΜΟΚΡΑΤΗ)

Τσεκούρι στις συντάξεις – Ενοποίηση Ταμείων με μειώσεις στις επικουρικές και το εφάπαξ
 - Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τέλος και ταυτόχρονη αύξηση των ορίων ασφάλισης για όλους

- Ενσωμάτωση των επικουρικών ταμείων στα κύρια και περικοπές συντάξεων
- Τα πάνω κάτω φέρνει η τρόικα που επιστρέφει από τον Ιούλιο με νέες απαιτήσεις
- Αλλάζουν όλα από το 2015 και ... όποιος πρόλαβε, πρόλαβε...

Τρία Ταμεία για όλους, κατάργηση των επικουρικών, μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, αλλά και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με ταυτόχρονη κατάργηση επί της ουσίας όλων των πρόωρων συντάξεων προβλέπει η ... εξυγίανση του ασφαλιστικού στην Ελλάδα. Η τρόικα επιστρέφει σε λίγο καιρό και απαιτεί να τηρηθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.Ενοποίηση για περισσότερους από 60 κλάδους ασφάλισης προβλέπει το νέο σχέδιο Όλα έχουν ήδη συμφωνηθεί και η χώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω υπό την πίεση των οικονομικών δεδομένων. Τα οικονομικά είναι αμείλικτα και δείχνουν μαύρη τρύπα στα Ταμεία ύψους 1,75 δισ. ευρώ.Έτσι μοιάζει με μονόδρομο η ενοποίηση των Ταμείων σε τρία. Στο ΊΚΑ θα υπάγονται όλοι οι μισθωτοί, στον ΟΓΑ οι αγρότες και στον ΟΑΕΕ όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες.Με την ενοποίηση των Ταμείων θα γίνουν και οι ανάλογες μειώσεις των συντάξεων ενώ ταυτόχρονα τα τρία μεγάλα Ταμεία αναμένεται να απορροφήσουν και τα Επικουρικά τα οποία επί της ουσίας θα πάψουν να υπάρχουν.Οι αλλαγές στα Ταμεία θα ξεκινήσουν από τα τέλη Ιουνίου και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

ΙΚΑ-ΟΓΑ-ΟΑΕΕ τα τρία Ταμεία για όλους
Ταυτόχρονα από 1/1/2015 σχεδιάζεται η σταδιακή αύξηση του χρόνου ασφάλισης των εργαζόμενων για τη λήψη της βασικής όσο και της κατώτατης σύνταξης που είναι σήμερα στα στις 4.500 ημέρες και στις 6.000 ημέρες ασφάλισης. Παράλληλα όμως σχεδιάζεται και ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με στόχο να είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα μπορούν να βγουν σε σύνταξη πριν τα 62 έτη. Παράλληλα όμως από 1/1/2015 σχεδιάζεται και η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με το ποσοστό αναπλήρωσης να μην ξεπερνάει το 65% για όλα τα Ταμεία.
Τέλος έρχεται μείωση στο εφάπαξ των ελλειμματικών Ταμείων με την αρχή να γίνεται φέτος από το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων όπου η μείωση θα είναι από 12% ως 14%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου