Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συνταγογράφηση με προϋποθέσεις για 10 ιατρικές ειδικότητες

6B467687453940F71404F2369B2F0BF9.jpgΤις κατευθυντήριες γραμμές για τη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων σε δέκα ιατρικές ειδικότητες «χάραξε» ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) υλοποιώντας σχετική δέσμευση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το μέτρο είχε συμφωνηθεί μεταξύ υπουργείου και γιατρών ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της υπερβολικής συνταγογράφησης εξετάσεων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 10 εκατ. τον μήνα. Ενδεικτικό της κατάχρησης είναι ότι το 2013 έγιναν περισσότερες από 1,5 εκατ. αξονικές τομογραφίες (758.900 στο ΕΣΥ και 765.496 σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που στη συνέχεια αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ).

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πετσόκοψαν τις αποδοχές των συνταξιούχων Στρατιωτικών κατά 65% !!

Κύριοι Βουλευτές, Θα διορθωθεί επιτέλους αυτή η απάτη κλοπή για τις συντάξεις αυτών που πλήρωναν μια ζωή και που τώρα τους ληστεύουν;;Που ξανακούστηκε να φορολογείτε τις συντάξεις με 65% έως 70%.
Γιατί αυτό σημαίνει η ληστεία που έγινε εσκεμμένα.
Δικά τους λεφτά ήταν,  που μάλιστα τα εκμεταλλευόντουσαν οι διάφοροι Προβόπουλοι για πολλά χρόνια Πώς είναι δυνατόν ουδείς από οποιοδήποτε κόμμα να μην θέτει το θέμα αυτό της εξόντωσης των συνταξιούχων στρατιωτικών και όσων άλλων πλήρωναν μια ζωή;;
Ντροπή κύριοι.
Υπενθυμίζω κατωτέρω, το πώς κλέβονται οι συντάξεις.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Υ.Γ
Σιγά σιγά με την «επιμήκυνση» αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους το 60,4% της εκατόν των συντάξεων τους. Ήτοι:
Έναντι Ειδ Εισφ. Αλληλ.  περίπου  0,6%,  εισφορά αλληλεγγύης περίπου  14%,   Κράτ.  Ν.4024-Ν.4051 περίπου  15,1%,   Κρατ.  Ν.4093 περίπου 14.1%, από κατάργηση 13ου και 14ου μισθών  16.7%.  Σύνολο  60,4%. Και το 40% που  απομένει το φορολογούν άγρια.Έτσι και με τη φορολογία, ιδίως αν έχουν και κάποια πρόσθετη επικουρική ή άλλη σύνταξη για την οποίαν μια ζωή επίσης  κατέβαλλαν εισφορές, τότε το απομένων 40% των συντάξεων φορολογείται μέχρι και 40%.Και η συνολική κλοπή της σύνταξης φτάνει μέχρι 76%. Και τώρα ο Σαμαράς μετά τις εκλογές προχωρεί και σε άλλη «επιμήκυνση- καταλήστευση των συντάξεων. Παράλληλα με το άθλιο και χωρίς λόγο ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου κάτω από το 10% της αξίας του. Και όλα τα άλλα.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κατά 30% μειώθηκαν οι συντάξεις στην Ελλάδα από το 2009......ΑΛΛΆ τούς ψήφισες πάλι γέροντα....και είς ανώτερα.

Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα
Θετικές αναφορές για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα περιλαμβάνει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο εστιάζει στις επιπτώσεις της κρίσης στους συνταξιούχους των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου και στις οικογένειες τους.Οι συντάκτες του δημοσιεύματος, επικαλούμενοι εκτιμήσεις ειδικών, αναφέρουν ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχει λάβει δραστικά μέτρα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού της συστήματος.Αναφέρονται δε στο γεγονός ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις συντάξεις κατά 30% μεταξύ 2009 και 2013, στα πλαίσια των όρων της διεθνούς διάσωσής της, σημειώνοντας πως είναι δύσκολο τα συνταξιοδοτικά συστήματα της Ευρώπης να αλλάξουν εν μία νυκτί.Το άρθρο επισημαίνει ακόμη, ότι πολλές κυβερνήσεις προχώρησαν σε μικρές αλλαγές των ζημιογόνων συνταξιοδοτικών συστημάτων τους, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ώστε να αντικατοπτρίζουν την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.Πιο συγκεκριμένα, στην Ισπανία, οι άνθρωποι θα συνταξιοδοτηθούν στα 67 το 2027 σε σύγκριση με μόλις πάνω από 65 φέτος.Σύμφωνα με το Reuters το 2050 θα υπάρχουν στην Ισπανία 1,1 εργαζόμενοι ανά συνταξιούχο, όταν σήμερα η αναλογία αυτή διαμορφώνεται στο 1,8 .

Μείωση 5% στις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου

epikourikes_727325962Η μείωση αυτή θα είναι μεσοσταθμική, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, δηλαδή για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα είναι μεγαλύτερη, για κάποιες άλλες μικρότερη και για κάποιες άλλες ανύπαρκτη, ανάλογα με το τι θα δείξει για τις οικονομικές αντοχές κάθε επικουρικού ταμείου ο «συντελεστής βιωσιμότητας» τον οποίο χρησιμοποιεί το Υπουργείο Εργασίας.Κατά μέσο όρο, ο «μέσος» συνταξιούχος θα δει τις επικουρικές αποδοχές που λαμβάνει από το ταμείο του να είναι κατά 9 ευρώ λιγότερες κάθε μήνα (108 ευρώ σε ετήσια βάση). Η μέση επικουρική σύνταξη σήμερα στην Ελλάδα ανέρχεται περίπου στα 180 ευρώ μηνιαίως. Σε κάθε περίπτωση, η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων αφορά κάθε ένα από το 1,5 εκατ. δικαιούχων επικουρικών συντάξεων (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου), ανεξάρτητα αν δεν θα δουν όλοι από τον επόμενο μήνα τις εν λόγω συντάξεις του να μειώνονται ή να μειώνονται στον ίδιο βαθμό.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ


Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ
Στις 29 Μαΐου θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, με εξαίρεση των συντάξεων του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν στις 30/05/2014.
http://www.enikos.gr/economy/238619,Pote_8a_katavlh8oyn_oi_syntaxeis_toy_IKA.html

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΟΓΑ: Επαναφέρεται η σύνταξη για τους ανασφάλιστους υπερηλίκους

ΟΓΑ: Επαναφέρεται η σύνταξη για τους ανασφάλιστους υπερηλίκουςΤην επαναφορά της σύνταξης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες από την 1 Ιουνίου, ανακοίνωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφώντας Βεργίνης.
Όπως είπε, η απόφαση αφορά 23.000 υπερήλικες.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Δωρεάν και ως επείγοντα περιστατικά οι ανασφάλιστοι στα νοσοκομεία

Δωρεάν και ως επείγοντα περιστατικά οι ανασφάλιστοι στα νοσοκομείαΔωρεάν πρόσβαση στις μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) έχουν όλοι οι πολίτες που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και παράλληλα σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (νοσοκομεία) θα γίνονται δεκτοί ως επείγοντα περιστατικά.Τα παραπάνω ανέφερε ο Yφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, επισημαίνοντας ότι «υποχρέωση της πολιτείας είναι κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σ' ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών υγείας».Συγκεκριμένα ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι η πρόσβαση στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων και όσων είναι ανασφάλιστοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις -όπου υπάρχει δυνατότητα- δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή.Επιπλέον, επείγοντα περιστατικά -που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ανασφάλιστου- θα γίνονται δεκτά στα νοσοκομεία και το κόστος νοσηλείας θα καλύπτεται μέσω ειδικού λογαριασμού.Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης ότι έχει παραταθεί για έναν χρόνο έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015 η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.«Οφείλουμε να προστατεύσουμε υγειονομικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας» τόνισε ο Υφυπουργός Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ψηφίστε ραγιάδες!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη
Ψηφίστε ραγιάδες!!! Μπλε και πράσινα ανθρωπάκια σας θέλουν στις μακρόστενες λίστες τους – ψηφοδέλτια που μοιάζουν με χαρτιά υγείας. Έχετε κοινά «οράματα» και οι άνθρωποι αυτοί δεν είδαν και δεν άκουσαν για μνημόνια και κόμματα που ξεπούλησαν τον τόπο. Στείλτε στην ευρωβουλή τον Μπίστη και τη Βόζενμπεργκ, για να πάει μπροστά το ευρωπαϊκό όραμα του Σουμά. Βγάλτε δημάρχους τους κολλητούς του Σαμαρά και του Βενιζέλου με καθαρά αυτοδιοικητικά… κριτήρια. Ψηφίστε γείτονες, μπατζανάκηδες, συμπεθέρους αυτοδημιούργητους μεν, ραγιάδες δε. Θα βρείτε σίγουρα αρκετούς στις λίστες. Αυτούς η κρίση δεν τους αφορά. Τα παιδιά τους προφανώς τα περιμένει καλύτερη ζωή στη «Γη των Μακάρων» που ζουν ή θα ζήσουν. Ας ασχοληθούμε εμπράκτως με τα «κοινά» ψηφίζοντας πρασινομπλέ ανθρωπάκια που δεν έχουν σχέση με την πολιτική εν Ελλάδι, αλλά είναι ειδικά «προγραμματισμένοι» σε ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές υποθέσεις που τα καταφέρνουν περίφημα άλλωστε.Όχι, μην ψηφίσετε πολιτικά, ειδικά τώρα που παίρνετε «μερίσματα» και τζάμπα διαδίκτυο. Θυμηθείτε πως χωρίς αυτούς που σας ξεφτιλίζουν, θα είχαμε γίνει «Αργεντινή», ενώ τώρα απλώς ψάχνετε στα σκουπίδια και κοιμάστε στα παγκάκια. Ξέρετε πόσο φρικτό πράγμα είναι να γίνεις «Αργεντινή» όπως λένε κι οι κολοσσοί της πολιτικής σκέψης, Ευάγγελος, Άδωνης και Παγκαλος ; Αυτούς ψηφίζεις άλλωστε μέσω των κουμπάρων, των συμπεθέρων, των μοντέλων, των προπονητών, ποδοσφαιριστών, φοιτητών και λοιπών εσχάτως ασχολούμενων με τα κοινά, ή μήπως δεν το καταλαβαίνεις.Καλά μας κάνουν λοιπόν και μας βιάζουν οι σαδιστές η ημέτεροι και οι αλλότριοι Τόσους και τόσους πρόθυμους βρίσκουν. Γιατί να είναι στην ευρωβουλή η Κράτσα κι ο Δρούτσας και να μην πάει κι ο Μπίστης με το Ζαγοράκη; Γιατί να μη βγει για έβδομη φορά ο χ δήμαρχος, κολλητός του ψ αρχηγού και να σου βγάζει τη γλώσσα ότι όλο το αλισβερίσι γίνεται άκρως «δημοκρατικά»;Το όλο θέαμα είναι κανονικός κλαυσίγελος!!! Άλλωστε ο ραγιαδισμός έχει την προϊστορία του και αυτός στον τόπο…
istor.tzanakis@gmail.com

19 Μαη 2014

Η πολίτικη σαλάτα αδυνατίζει, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, βοηθάει την καρδιά και ρίχνει το ζάχαρο




Η πολίτικη σαλάτα αδυνατίζει, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, βοηθάει την καρδιά και ρίχνει το ζάχαροΤα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας:
Χαρακτηριστικό των βρασμένων  καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το ζάχαρο. Έτσι πολλοί διαβητικοί εκπαιδεύτηκαν να στερούνται ολοκληρωτικά αυτό το διατροφικό θησαυρό. Πράγμα όμως άδικο και πολύ λάθος, γιατί τα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο όχι μόνο δεν ανεβάζουν το ζάχαρο, αλλά το ρυθμίζουν! Χώρια που αυτά τα δυό μαζί ξεκουράζουν το συκώτι. Έτσι η πολίτικη σαλάτα γίνεται φάρμακο για όσους πάσχουν!

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Παρέμβαση του ΕΟΦ για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης

Παρέμβαση του ΕΟΦ για τα φίλτρα αιμοκάθαρσης Άμεσα παρενέβη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από αναφορές ότι συγκεκριμένα φίλτρα αιμοκάθαρσης προκάλεσαν παρενέργειες σε νεφροπαθείς ασθενείς.Ο ΕΟΦ συνέστησε ειδική Ομάδα Επαγρύπνησης Φίλτρων Αιμοκάθαρσης, αποτελούμενη από διακεκριμένους νεφρολόγους, μέλη της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, με σκοπό την διερεύνηση των αναφερθέντων ατομικών περιστατικών (Λευκές Κάρτες).Επίσης, απηύθυνε ερώτημα προς τις αρμόδιες αρχές των χωρών - μελών της Ε.Ε., προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν παρόμοιες αναφορές από τα εν λόγω προϊόντα στις χώρες της Ε.Ε.Παράλληλα μελετά τη δυνατότητα πραγματοποίησης ποιοτικού ελέγχου στα εν λόγω προϊόντα, τα οποία θα ληφθούν από το τελικό σημείο χρήσης, ενώ διερευνάται η δυνατότητα πραγματοποίησης ποιοτικού ελέγχου από ανεξάρτητο εργαστήριο στην Ε.Ε., με δεδομένο ότι δεν υπάρχει διαπιστευμένο εργαστήριο στην Ελλάδα.
Πρόσφατα, η Πανελληνία Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ), είχε καταγγείλει ότι «τα νοσοκομεία της Ελλάδας γεμίζουν από φίλτρα no name, αμφίβολης προέλευσης και χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών».

Ο Γλέζος προκαλεί Σαμαρά: Αν τολμάς έλα να περπατήσουμε μαζί στην πόλη, αλλά χωρίς αστυνομικούς > βίντεο

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μια… χαρά τα πάει ο Άδωνις!!! Ξεπουλά και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων

Μια… χαρά τα πάει ο Άδωνις!!! Ξεπουλά και τον Εθνικό Οργανισμό ΦαρμάκωνΚαι ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του. Όχι βέβαια για την καλυτέρευση του τομέα της υγείας, αλλά για το πλήρες ξεπούλημα της, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της Τρόικα. Ξεπούλημα, που ξεκίνησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τι γίνεται ακριβώς; Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, στην εκδήλωση του ΣΦΕΕ για την παρουσίαση της έκθεσης του ΙΟΒΕ για το Φαρμακευτικό Κλάδο, ομολόγησε πως ούτε ο ΕΟΦ θα μείνει εκτός
σχεδίου ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Δηλαδή ανέφερε επίσημα ο ίδιος το ξεπούλημα του Ελληνικού Οργανσιμού Φαρμάκων. Ο Γεωργιάδης προκρίνει ως λύση την εκχώρηση υπηρεσιών του Οργανισμού σε ιδιώτες, με τη μέθοδο του outsourcing…. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι δραστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΕΟΦ, αφορούν στη δημιουργία ομάδας που θα παρακολουθεί την εξέλιξη και πρόοδο των διεργασιών του οργανισμού σε όλες τις δράσεις του. Ιδιαίτερα ξεχώρισε δύο τομείς, την αδειοδότηση των νέων φαρμάκων και την παρακολούθηση της επιτροπής Βιοηθικής του Οργανισμού. Και στόχος είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό. Ο υπουργός Υγείας τόνισε μάλιστα ότι η επιλογή του outsourcing βρίσκει σύμφωνο το Υπουργείο, το οποίο είναι έτοιμο να την υλοποιήσει, εφόσον συμφωνήσουν όλες οι πλευρές στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Στην ίδια εκδήλωση τονίστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, η υπογραφής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ισραηλινών συμφερόντων «YOZMA fund of funds». Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως γίνονται ήδη κινήσεις για τη διασύνδεση στην πράξη της έρευνας με την παραγωγή, με τη «συνδρομή» του εν λόγω fund και στον φαρμακευτικό τομέα.

hellasforce.com

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πλεόνασμα βλακείας ή σκόπιμο ξεπάστρεμα του λαού; - Μπαίνει "κόφτης" στα φάρμακα με βάση τους ασθενείς και την πάθησή τους!

Νέα δεδομένα έρχονται το επόμενο διάστημα στη φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε στη βουλή για το πλαφόν στα φάρμακα, σκοπεύει να βάλει νέο όριο στους γιατρούς αλλά με βάση τον αριθμό των ασθενών και την πάθησή τους.
της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Αλλάζει άρδην το σκηνικό στις συνταγογραφήσεις φαρμάκων καθώς
ο Άδωνις Γεωργιάδης διαφοροποιεί τον τρόπο με τον οποίο θα παίρνουν πια τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι βάζοντας συγκεκριμένο οικονομικό πλαφόν στους γιατρούς ανά αριθμό ασθενών που έχουν και ανά πάθηση από την οποία πάσχουν αυτοί. Ειδικότερα σύμφωνα με την τροπολογία που κατετέθη στη Βουλή από βουλευτές της ΝΔ ώστε να ακολουθηθεί διαδικασία-εξπρές και να ψηφιστεί την Τετάρτη σε νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης, δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να εκδώσει υπουργική απόφαση που θα βάζει διαφορετικά πια το πλαφόν στους γιατρους.

40 εκατ. το όφελος από τις συντάξεις


40 εκατ. το όφελος από τις συντάξεις

40 εκατ. το όφελος από τις συντάξεις 
Δεν έχουν απογραφεί ως σήμερα 833 συνταξιούχοι του δημοσίου, από τους οποίους οι 415 είναι συνταξιούχοι ΟΓΑ/ Εθνικής Αντίστασης. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 2.999 συνταξιούχων με ημερομηνία προγενέστερη τουλάχιστον έξι μήνες πριν τη διαγραφή τους από τα μητρώα του δημοσίου.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ποσό που καταβλήθηκε για τις περιπτώσεις αυτές ανέρχεται στα 57,1 εκατ. ευρώ, από τα οποία έως τώρα το δημόσιο έχει ανακτήσει τα 37,7 εκατ. ευρώ.

Τι αλλάζει στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών

Τι αλλάζει στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικώνΑναγνώριση πέντε πλασματικών ετών για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού, ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση χρόνια υπηρεσίας, και επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο, προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων που εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νομοθετική πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά είναι αποτέλεσμα μηνών διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Οικονομικών και διαβούλευσης με υπηρεσιακούς φορείς, και σκοπό είχε τη διασφάλιση ενός βιώσιμου και δίκαιου συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους στρατιωτικούς, ώστε να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον ζήτημα που αφορούσε το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου έχει υπογραφεί ήδη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό.Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στις 28 Μαΐου από το Υπουργείο Οικονομικών και έρχεται σε υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.Με το νομοσχέδιο παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγνωρίσει πέντε πλασματικά χρόνια για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για τη συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας - 40 έτη, εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν στο σύνολό τους τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής υπηρεσίας. Παράλληλα, επανακαθορίζονται οι μονάδες και οι υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες ο χρόνος υπολογίζεται διπλάσιος και με τον τρόπο αυτόν αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά κριτήρια αλλά μόνο σε γεωγραφικά.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΟΓΑ: Παρατείνεται η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας ανασφάλιστων

Την παράταση για 10 μήνες της ισχύος των βιβλιαρίων υγείας για τους ανασφάλιστους υπερήλικες στους οποίους διεκόπη η σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2013 με βάση τις διατάξεις του ν.4093/12 ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων...
Η ισχύς παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4254/2014
Το ίδιο ισχύει και για τα προστατευόμενα μέλη αυτών. Οι δικαιούχοι καλούνται να προσέρχονται για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους στους κατά τόπους αρμόδιους Ανταποκριτές του ΟΓΑ.«Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί μια σημαντική κυβερνητική πρωτοβουλία για τη στήριξη και την ανακούφιση μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας της χώρας μας, των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, καθώς δίνει τη δυνατότητα τόσο στους ίδιους όσο και στα προστατευόμενα μέλη τους να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της Δημόσιας Υγείας», δήλωσε ο Διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης.

Πηγή: enikos.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Είμαι με καρκίνο, με φιλοξενούν συγγενείς μου και με απορρίπτουν...

Kα Μάγδα,
ονομάζομαι Βασίλης ζω μόνος με αναπηρία 80% με καρκίνο πνεύμονας και πρόσφατα και εγκεφάλου. Είμαι 60 ετών και με απορρίπτουν λόγο που με φιλοξενεί ένας...
ανιψιός μου, μόνος μου πώς να επιβιώσω με την αρρώστια μου; Επίσης δεν έχω ΔΕΗ στο όνομα μου. Υ.γ. 1 Για το ΕΚΑΣ ο διοικητής του ΙΚΑ μας λέει ψηφίστηκε η τροπολογία , εδώ Θεσσαλονίκη στην Πύλη Αξιού ακόμα και σήμερα 29/4/14 δεν ήρθε.
Υ.γ 2 Σας επισυνάπτω Βεβαίωση σύνταξης 460 ευρώ καθαρά , για τα αναδρομικά του 2012 για το ποσό των 4.464,44 ευρώ φόρος που αναλογεί 906,46 ευρώ και φόρος που παρακρατήθηκε . 10 μήνες περίμενα να πληρωθώ (με ρώτησε κανείς πώς πέρασα αυτούς τους μήνες ) και στο τέλος μου τα πήρε η εφορία.