της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 Περί τους 1000 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων θα "ρίξει" στη μάχη για την βελτίωση της δημόσιας Υγείας σε ΕΣΥ και ΠΕΔΥ ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στις προγραμματικές του δηλώσεις που έγιναν αργά χθες το βράδυ στην Βουλή αφού ο νέος υπουργός Υγείας είχε πρώτα παραστεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, "προσδοκούμε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να έχει προτεραιότητα και σημαντικό μερίδιο νέων προσλήψεων από τις συνολικά  11.500 προσλήψεις  που προβλέπονται για το έτος 2015". Και στη συνέχεια επανέλαβε ότι θα επανιδρύσει ένα "νέο, θεμελιώδες και θεσμικό δημόσιο σύστημα Υγείας που θα υποκαταστήσει το κουρασμένο και γηρασμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας"... Μάλιστα πρόσθεσε ότι όποιος διαθέτει ΑΜΚΑ, θα έχει πρόσβαση στην δημόσια υγεία χωρίς διακρίσεις. Όσο για τις δράσεις υπερ της πρόληψης ασθενειών, θα αποτελέσουν τον στυλοβάτη τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο γενικά για την δημόσια Υγεία και τις χρόνιες  παθήσεις. Αλλά δεν παρέλεισψε να αναφερθεί και στα ...περίφημα συμφέροντα τα οποία είπε ότι "ενδημούν στο χώρο της Υγείας και προτεραιότητά μας είναι η λειτουργία θεσμών που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και θα υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον με επίκεντρο τις προμήθειες για να σταματήσει το «πάρτι» της τελευταίας δεκαετίας των κατ΄ εξακολούθηση αναθέσεων". 
Τόνισε μάλιστα αυτό που έχουμε μεταδώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι δηλαδή έχει διατάξει διαχειριστικούς ελέγχους στους εποπτευόμενους φορείς
 Τέλος, σε ό,τι αφορά στην πολιτική για το Φάρμακο, ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι θα αλλάξει "ριζικά το μοντέλο της πολιτικής φαρμάκου με στόχο να γίνει η Ελλάδα χώρα έλευσης, έρευνας και επενδύσεων στην παραγωγή φαρμάκου".