Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Το γάλα στον καφέ ... Προσοχή! Δείτε τι προκαλεί ...

   Όταν πίνουμε τον καφέ μας συνήθως προσθέτουμε γάλα για να τον κάνουμε πιο ελαφρύ και γευστικό...

Η συνήθειά μας αυτή έχει όμως σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας.Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι.Ο λόγος είναι ότι η καζεΐνη του γάλακτος πήζει όταν έρχεται σε επαφή με την καφεΐνη του καφέ, με αποτέλεσμα προκαλεί στομαχικές διαταραχές, κοιλιακοί πόνοι και φουσκώματα...

Στρατούλης: Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.
Σε δηλώσεις του στην "Κοινωνία Ωρα MEGA"επανέλαβε ότι για τη νέα κυβέρνηση «δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα τρόικας, ούτε επιστολή Χαρδούβελη» με δεσμεύσεις για αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και νέες μειώσεις στις συντάξεις.«Μνημόνια δεν θα κουβεντιάσουμε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ» είπε, σημειώνοντας ότι αυτό για το οποίο συζητά η νέα κυβέρνηση είναι το δικό της σχέδιο «για να ανακάμψει η οικονομία και η κοινωνία».

Δωρεά φαρμάκων αξίας 2 εκατ. ευρώ από πολυεθνική για ανασφάλιστους

Σε νοσοκομεία και στην "τράπεζα φαρμάκων" του ΣΦΕΕ και του ΙΣΑ έχουν φτάσει 11.500 συκευασίες φαρμάκων για ανασφάλιστους πολίτες.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 Συνεισφορά πρωτοφανούς για την χώρα μας έκτασης μέσω του «Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών» υπό την αιγίδα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου "Θεαγένειο" Θεσσαλονίκης έκανε γνωστή ελβετική πολυεθνική εταιρεία φαρμάκων.  Το «Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών»  προσφέρει φάρμακα συνολικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη ανασφάλιστων ασθενών που στερούνται πρόσβασης στην απαραίτητη θεραπεία. 
Η εταιρεία Roche Hellas μέσω του προγράμματος έχει ήδη διαθέσει σε ολόκληρη την Ελλάδα 7.062 από τις συνολικά 11.500 συσκευασίες φαρμάκων με τη μορφή δωρεάς, είτε σε δημόσια νοσοκομεία που αιτούνται τη χορήγηση τους για τους ανασφάλιστους είτε στην «Τράπεζα Φαρμάκων» που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).  
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''

Αποφασισμένος να στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία εμφανίσθηκε ο νέος υπουργός υγείας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα «Παραπολιτικά Fm 90,1».Δείτε ποιες είναι ο πρώτες αλλαγές που θα κάνει στο ΕΣΥ Στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα «Παραπολιτικά Fm 90,1»  
''Δεν λέω απαραίτητα να είναι Έλληνες αλλά να παράγουν φάρμακο. Να υπάρχουν θέσεις εργασίας ή θα σπάσουμε αυγά αλλά θα υπάρξει κράτος'' Και συνέχισε: ''Η χώρα για να κάνει ανάπτυξη πρέπει να κινηθεί ο χώρος του φαρμάκου. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι Έλληνες ή ξένοι με ενδιαφέρει να παράξουν έργο''. 
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου υγείας επισήμανε πως ''δεν θα πήγαινα πουθενά αλλού εκτός από αυτό το υπουργείο γιατί θέλω να παράγω πολιτική και έργο γιατί πάω διαβασμένος''.
 
Ο νέος υπουργός υγείας ερωτηθείς σχετικά από τον Νίκο Ευαγγελάτο  για τα πρώτα σχέδια του αφού χαρακτήρισε ''πολύπαθο το χώρο του ΕΣΥ υπογράμμισε πως ''οι πολιτικές της τρόικας και οι λαθεμένες πολιτικές έχουν προκαλέσει πολλά και αφόρητα προβλήματα. Υπάρχουν οι ανασφάλιστοι και η κακή στελέχωση των νοσοκομείων''. Εξηγώντας είπε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μπήκαν μαζικά στον χώρο της υγείας είναι πλέον στα όρια της συνταξιοδότησης.
 
Αναφερόμενος στο ανθρώπινο  δυναμικό του ΕΣΥ είπε ότι και ''οι υπόλοιποι είναι πολύ κουρασμένοι. δεν μπορεί ένας νοσηλευτής που έχει δώσει 30 χρόνια την ψυχή του να συνεχίσει να το κάνει με τον ίδιο τρόπο''.
 
Έρχονται προσλήψεις
Στην ίδια εκπομπή ο νέος υπουργός προανήγγειλε προσλήψεις οι οποίες θα γίνουν από την εξοικονόμηση χρημάτων. ''Αν ασκηθεί μια διαφορετική πολιτική στο φάρμακο σε λίγο καιρό θα διαπιστωθεί αν έχω δίκιο ή άδικο''. 
Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το Βέλγιο το οποίο έχει τον ίδιο πληθυσμό και έχει κέρδη από την έρευνα που υποχρεώνει να κάνουν οι πολυεθνικές και εξοικονομεί 2 δις ενώ διερωτήθηκε: ''τόσα λεφτά έχουν πάρει οι πολυεθνικές δεν πρέπει και αυτοί να προσφέρουν κάτι στην ελληνική οικονομία;''
   Οι πρώτες αλλαγές
 Αναφορά για τα άμεσα προβλήματά τους οι ζητήσει από τους διοικητές των νοσοκομείων ο νέος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως δήλωσε νωρίτερα στο mega θα αγγίξει επίσης άμεσα το θέμα των ανασφάλιστων αλλά και θα αλλάξει το rebate στις πολυεθνικές εταιρίες από τ ις οποίες θα ζητήσει και περισσότερες κλινικές μελέτες.Επίσης ο κ. Κουρουμπλής θα δει το θέμα της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων η οποία και θα πρέπει να μειωθεί αλλά θα κάνει και νέα διανομή των πόρων από το φάρμακο ώστε να στηρίξει τους πολίτες που δοκιμάζονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Η διαφήμιση της φωτογραφίας είναι τόσο παλιά όσο κι ο μύθος ότι το τσιγάρο σε χαλαρώνει, σου κάνει καλή παρέα και σε κάνει να είσαι μες στα πράγματα. Όλα αυτά είναι πολύ ξεπερασμένα πια ακόμα κι αν δεν έχεις καταφέρει εσύ να το κόψεις αυτό το διαβολόπραμα.
Εγω είμαι άρρωστος. Και μάλιστα βαρύτατα. Όχι, μην ανησυχείτε. Δεν κινδυνεύω άμεσα. Πριν ένα χρόνο έκοψα το κάπνισμα. Μετά από τρεις μήνες, το ξαναξεκίνησα. Δεν το έβαλα κάτω και από χτες συμπλήρωσα ξανά την πρώτη μέρα χωρίς ίχνος νικοτίνης μέσα μου.
Σιγά το πράγμα, θα πείτε! Και στην τελική, καλά να πάθεις, ποιος σου είπε να καπνίζεις ; Μωρέ, δίκιο έχετε, αλλά, αν σας ενδιαφέρει καθόλου, να ξέρετε ότι το να ξεκινήσεις το κάπνισμα είναι παιχνιδάκι. Το να το κόψεις, όχι και τόσο…
Η μάχη μου αυτή (την οποία και δεν ξέρω αν θα κερδίσω βέβαια), μου έμαθε ορισμένα βασικά πραγματάκια, που είμαι σίγουρος ότι έχουν βασανίσει και όλες εσάς που έχετε περάσει ή περνάτε αυτη τη στιγμή τα ίδια. Για να σας συμπαρασταθώ λοιπόν, τα μοιράζομαι μαζί σας, για να δείτε ότι δεν είστε μόνοι εκεί έξω:
Μην περιμένεις από τους άλλους να καταλάβουν τι περνάς και κυρίως να σου συμπαρασταθούν
Όταν ενθουσιωδώς ανακοινώνεις στους γύρω σου ότι αποφάσισες να το κόψεις το ρημάδι, περιμένεις ίσως ιαχές και ζητωκραυγές αποθέωσης, μη σου πω και κανένα δάφνινο στεφάνι στο κεφάλι. Αντίθετα, αυτό που θα ακούσεις είναι ένα «Μπράβο αγάπη μου, καιρός ήταν!» ή «Καλά κάνεις, ρε φίλε, σε κατέτρωγε το άτιμο!» και αυτό ήταν. Μετά ο κόσμος γυρνάει στα φυσιολογικά του πλαίσια και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Για εσένα, που ο κόσμος θέλεις να σου συμπαρασταθεί, να γίνει συμμέτοχος στο δράμα σου, μη σου πω να υποφέρετε και παρέα, το αστροπελέκι που σε βρίσκει είναι θεαματικό.Και σίγουρα καθόλου ευκολοχώνευτο. Το ότι οι άλλοι αντιμετωπίζουν την προσπάθειά σου με την ίδια απάθεια που θα αντιμετώπιζαν και το ότι αποφάσισες να μην ξαναπάς σινεμά για ένα μήνα, είναι δυστυχώς κάτι που πρέπει να υπομείνεις. Είσαι μόνος σου. Και στο ξαναλέω, μπας και δεν το διάβασες καλά. Ολομόναχος. Για αυτό, μην έχεις μεγάλες προσδοκίες συμπαράστασης και κατανόησης. Πάρε χαμπάρι ότι θα το παλέψεις μόνος σου, σφίξε τα δόντια και ξεκίνα. Είναι ένα καλό πρώτο βήμα…Το σώμα σου λέει ψέματα
Η νικοτίνη είναι εθισμός και μάλιστα μεγάλος. Μπορεί να μην ανήκει στα σκληρά ή απαγορευμένα ναρκωτικά, αλλά πάντως καταλαμβάνει το σώμα σου με την ίδια αποτελεσματικότητα. Το τελευταίο μάλιστα αρχίζει να σε προδίδει.
Από το πρώτο δεκάλεπτο του τελευταίου τσιγάρου μου, το σώμα μου άρχισε να διαμαρτύρεται και να αποζητά τσιγάρο. Και το τελευταίο ήταν ακόμη φρέσκο μέσα μου! Άρχισα να δυσανασχετώ και να μην αισθάνομαι και τόσο καλά. Μετά από καμιά δεκαριά ώρες δε, δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου και η μέση και τα μάτια μου με πονούσαν απίστευτα.Μες στο μυαλό μου, όλο αυτό οφειλόταν στην έλλειψη καπνού, η οποία θαρρείς και με κυρίευε ολόκληρο. Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι μπορεί και να έφταιγε το ότι όλο αυτό το δεκάωρο καθόμουν στη μη ανατομική καρέκλα του γραφείου μου, πάνω από έναν υπολογιστή…Με λίγα λόγια, η καθημερινή σου δραστηριότητα, η οποία σου προξενεί ακριβώς τα ίδια συμπτώματα δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Αυτό που αλλάζει είναι το ίδιο σου το μυαλό, και το πώς την αντιμετωπίζει, δίνοντας ψεύτικα σημάδια στο σώμα σου. Το σώμα σου δηλαδή σου λέει ψέματα, με ένα και μόνο σκοπό: την επανεισροή της νικοτίνης στον οργανισμό σου. Να είσαι προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο, ώστε να το αντιμετωπίσεις άμεσα…
Το μυαλό σου παίζει παιχνίδια
Τρεις βδομάδες αφού ξεκίνησα την πρώτη μου προσπάθεια να κόψω το κάπνισμα, πήρα ένα μεγάλο χρηματικό μπόνους από τη δουλειά μου. Το ίδιο απόγευμα πήρα δύο πακέτα τσιγάρα και άρχισα να καπνίζω. Όταν με είδε η κοπέλα μου και με ρώτησε γιατί ξαναξεκίνησα, της απάντησα ότι πλέον με το μπόνους μπορούσα να καπνίζω και πως το έξοδο για τα τσιγάρα πια δεν ήταν τόσο μεγάλο. Με κοίταξε εμβρόντητη και μου είπε: «Αφού ποτέ δεν ήταν το έξοδο η αιτία για να το κόψεις, αλλά η υγεία σου, τι μου λες τώρα;» Έμεινα κυριολεκτικά σέκος.
Δεν σας κάνω πλάκα. Το μυαλό μου ξαναέγραψε μόνο του ιστορία και σόλαρε, κάνοντάς με να πιστεύω ότι ο λόγος που έκοψα το κάπνισμα ήταν τα ποσά που ξόδευα στο περίπτερο. Έτσι, μόλις ανάσανα οικονομικά, μπορούσα και πάλι να ξαναξεκινήσω. Και όλο αυτό, γιατί υποσυνείδητα είχα την ανάγκη να ξανακαπνίσω, οπότε έπρεπε να βρω κάποιον πειστικό λόγο να το κάνω. Γιατρέ μου, πόσο άρρωστος είμαι στ’ αλήθεια;
Τα πάντα είναι προσωρινά, ακόμη κι αν δεν μοιάζουν έτσι
Σας είπα παραπάνω για το πόσο πονάει και ζορίζει η έλλειψη του τσιγάρου. Το χειρότερο, όμως, είναι ο χρόνος που μοιάζει να μην περνάει με τίποτα. Οι ώρες μακριά από το τσιγάρο μοιάζουν ατελείωτες και  για ό, τι σου συμβαίνει αυτές τις ώρες, μοιάζει να φταίει η έλλειψη. Πονάει το στομάχι σου; Είναι διότι έκοψες το τσιγάρο. Όχι γιατί έφαγες μισό τσουκάλι στιφάδο πριν μισή ώρα…
Πάντως, να ενημερώσω ότι ο χρόνος περνάει κανονικά, όπως ακριβώς περνούσε και πρώτα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, πέραν του ότι το σκεφτόμαστε συνέχεια και συνέχεια. Και αυτό τον κάνει να μοιάζει απέραντος. Αν απασχολήσεις το μυαλό σου με κάτι άλλο, θα δεις ότι η ώρα περνάει και ότι ο πόνος και η έλλειψη που νιώθεις είναι απολύτως προσωρινά. Και σίγουρα όχι τόσο τρομερά…
Ο αυτοέλεγχος είναι δική σου, και μόνο δική σου, ευθύνη
Το να είσαι άκαπνος, ειδικά με τον πρώτο καιρό, φέρνει ένταση και νεύρα. Πολλά νεύρα. Τα πάντα και κυρίως οι πάντες σου φταίνε. Και περιμένεις κάθε φορά υπομονετικά το θύμα, στο οποίο θα διοχετεύσεις όλη σου την οργή και θα πληρώσει τα σπασμένα.
Ωστόσο, μήπως – λέω μήπως – πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα νεύρα σου, και κατ’ επέκταση τον εαυτό σου; Μήπως είσαι μεγάλο παιδί, για να κάνεις σαν κακομαθημένο δεκάχρονο; Γιατί ο σερβιτόρος, τον οποίο προσβάλλεις με τον χειρότερο τρόπο επειδή απλά σου έφερε να λάθος πιάτο, δεν στο φέρνει στο κεφάλι μόνο και μόνο για να μη χάσει τη δουλειά του. Ο ντουλάπας, ωστόσο, που βρίζεις στο φανάρι, μπορεί να μην αποδειχτεί τόσο υπομονετικός, και να σε κάνει τόπι στο ξύλο στη μέση του δρόμου.Για αυτό πρόσεχε! Οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν νοιάζονται και δεν τους ενδιαφέρει αν περνάς δύσκολα κάνοντας την προσπάθειά σου και σίγουρα δεν ευθύνονται  να πληρώνουν τα νεύρα σου. Το μόνο που καταφέρνεις έτσι είναι να γίνεσαι αντιπαθής, αγενής και μπορεί να την πληρώσεις και άσχημα στο τέλος…
Είμαι σίγουρος ότι ορισμένα από τα παραπάνω, ευτράπελα και μη, έχουν συμβεί και σε σας. Για αυτό μην ανησυχείτε και μην αγχώνεστε. Είναι απολύτως φυσιολογικά. Συνεχίζουμε λοιπόν ενωμένοι τον αγώνα και… θα νικήσουμε!
http://www.marymary.gr/blog/item/591-5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BA%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%BF

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι υποσχέσεις- δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Το ΣΥΡΙΖΑ έχει από σήμερα την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις τις οποίες έδωσε στον λαό που το τίμησε χθες με την ψήφο του.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
Άμεση κατάργηση του 5ευρου στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων, άμεση κατάργηση του 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή, άμεση πρόσληψη νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και άμεση διευθέτηση των προβλημάτων γραφειοκρατίας και πρόσβασης σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος υγειονομικής φροντίδας, υπόσχεται στο πρόγραμμά του για την Υγεία το ΣΥΡΙΖΑ.Μόλις την περασμένη Δευτέρα, ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Γιάννης Μπασκόζος, ξεκαθάρισε μιλώντας στο www.iatropedia.gr  ότι τα παραπάνω θα γίνουν το συντομότερο δυνατό ώστε να ανακουφιστεί ο Έλληνας πολίτης. Ακολουθούν επίσης γρήξγορα, και οπωσδήποτε εντός του έτους, η εκμετάλλευση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ και άλλες παρεμβάσεις που θα κάνουν "ανθρώπινα" τα δημόσια πολυιατρεία και νοσοκομεία ώστε ο πολίτης να έχει ελάχιστα ανάγκη τον ιδιώτη πάροχο.Τα θυμίζουμε ότι ειπώθηκαν εδώ προ μόλις μιας εβδομάδας και περιμένουμε με το βίντεο στο αρχείο μας να υλοποιηθούν προς όφελος όσων έχουν "γονατίσει" εδώ και μια 5ετία από τις δοκιμασίες.
Καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση με την ελπίδα ότι η ... "ελπίδα" θα μετατραπεί σύντομα σε μια ωραία πραγματικότητα! 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πόσοι είναι οι συνταξιούχοι σήμερα;

Πόσοι είναι οι συνταξιούχοι σήμερα; Από τα στοιχεία της 20ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «HΛΙΟΣ», μαθαίνουμε τα εξής:
  • Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.654.198 άτομα
  • Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.526.172 εκ των οποίων οι 12.540 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών
  • Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Ιανουάριο ανέρχεται σε 2.338.764.679,54 ευρώ
  • Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ανέρχεται στα 956,83 ευρώ
  • Το συνολικό ποσό των αναδρομικών που καταβλήθηκε σε 15.661 νέους συνταξιούχους τον πρώτο μήνα του 2015 ανέρχεται σε 50.014.353,36 εκ ευρώ
  • Ο συνολικός αριθμός των αναστολών των συντάξεων λόγω ληξιαρχικών μεταβολών (θάνατος, γάμος) τον Ιανουάριο ανέρχεται σε 7.864 και το αντίστοιχο ποσό αναστολής σε 3.600.657,96 εκ ευρώ   
Επίσης, τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης ως προς τις παροχές προνοιακών επιδομάτων είναι τα εξής:
  • Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται σε 169.287
  • Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων επιδομάτων ανέρχεται σε 178.618
  • Η συνολική μηνιαία δαπάνη για επιδόματα τον Ιανουάριο ανέρχεται σε 57.087.409 εκ ευρώ.

Στους 15 οι νεκροί από γρίπη- Οι τρεις τελευταίοι μέσα σε μια μέρα

Δεκαπέντε νεκροί και 32 σοβαρά πάσχοντες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός του κύματος γρίπης που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο 2μηνο στην χώρα. 

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
  Τα περισότερα θύματα είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα αλλά σοβαρές επιπλοκές που για αντιμετωπιστούν, χρειάστηκε εισαγωγή σε Εντατική, παρουσιάστηκαν και σε υγιή κατά τα άλλα 46χρονο άνδρα και ένα βρέφος που τελικά θεραπεύτηκαν.Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστούν αντιγριπικό εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες και άμεση αντιική θεραπεία σε όσους παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Εξάμηνες συνταγές για τους χρόνια πάσχοντες

Εξάμηνης διάρκειας συνταγές για ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις επιτρέπεται θα συνταγογραφούν οι γιατροί μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους. Αυτό προβλέπει τελευταία απόφαση του υπουργού Υγείας,  Μάκη Βορίδη στην οποία αναφέραυι ότι «επιτρέπεται στους θεράποντες ιατρούς να χορηγούν «επαναλαμβανόμενη συνταγή» έως και εξάμηνης διάρκειας μόνο για παθήσεις της ειδικότητάς τους στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή».

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη
 
Οι χρόνιες παθήσεις για τις οποίες επιτρέπεται η χορήγηση «επαναλαμβανόμενων συνταγών έως εξάμηνης διάρκειας» είναι οι:
α) Οι χρόνιες παθήσεις για τη συνταγογράφηση των οποίων γίνεται χρήση θεραπευτικών πρωτοκόλλων ενσωματωμένων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για φάρμακα που περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα πρωτόκολλα.
β) Οι χρόνιες παθήσεις για τις οποίες η συμμετοχή του ασφαλισμένου ασθενούς έχει καθοριστεί ως μηδενική ή 10% στην αποζημίωση των φαρμάκων, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.
γ) Επίσης για τις παθήσεις: Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, πνευμονική ίνωση, πνευμονοκονίαση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, μεταμόσχευση νεφρών και λοιπών οργάνων, νόσος του Paget,οΟστεοπόρωση (πλην της καλσιτονίνης και των σκευασμάτων των Διφωσφονικών αλάτων που αναγράφονται σε απλή αγωγή),εκφυλιστική οοτεοαρθροπάθεια,νοσήματα κολλαγόνου (συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σκληροδερμία και άλλα), χρόνιες αρθρίτιδες, βιταμινοανθεκτική ραχίτιδα, χρόνιες αναιμίες και διαταραχές πήξεως, λεύκη, έκζεμα (ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση, ιχθύαση, Parkinson και λοιπά εκφυλιστικά νοσήματα Νευρικού Συστήματος, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας, ψυχωσικές διαταραχές (σχιζοφρένεια κ.λπ.), μανιοκαταθλιπτική ψύχωση διπολική συναισθηματική διαταραχή), χρόνια ή υποτροπιάζουσα κατάθλιψη, χρόνιες οργανικές ψυχικές διαταραχές (άνοιες κ.λπ.), σακχαρώδης διαβήτης, υπερθυρεοειδισμός, υποθυρεοειδισμός, νόσος Addison, νόσος Cushing, αδενουποφυσιακή ανεπάρκεια, αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα, υπερχοληστεριναιμία, υπερλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, στεφανιαία νόσος, καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακές αρρυθμίες, συγγενείς καρδιοπάθειες, αγγειοπάθειες, νόσος Crohn, ελκώδης κολίτιδα, χρόνια παγκρεατίτιδα, γλαύκωμα, παθήσεις αιθουσαίου συστήματος (Νόσος Meniere κ.λπ.), νεοπλασίες όλων των συστημάτων, φυματίωση, HIV λοίμωξη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Συντάξεις: Οι 24 κατηγορίες ασφαλισμένων που “κερδίζουν” την έξοδο έως 60 ετών

Ευκαιρίες εξόδου στη σύνταξη σε ηλικίες 50 ως 60 ετών με πολλές ευνοϊκές διατάξεις που θα διατηρούνται σε ισχύ, όσο καθυστερεί... η ψήφιση και εφαρμογή των αλλαγών στο ασφαλιστικό, μπορούν να αξιοποιήσουν και μέσα στο 2015 δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι από Ταμεία μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών.Δείτε τις 24 κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να ενημερωθούν για το πώς και πότε κλειδώνουν σύνταξη σε ηλικία μέχρι 60 ετών από το ΙΚΑ, το Δημόσιο, τα ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ καθώς και από τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ:

Με ενέχυρα και δανεισμό η πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου


Η μείωση των εσόδων του ΙΚΑ, αν και ήταν αναμενόμενη μετά τη μείωση των συνεισπραττόμενων υπέρ...
ΟΑΕΔ και άλλων εισφορών, «διευρύνθηκε» ύστερα από την προκήρυξη των εκλογών
Το ποσό των 250 εκατ. ευρώ λείπει από το ΙΚΑ για την πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα το ταμείο να καταφεύγει σε δανεισμό 100 εκατ. ευρώ από τα ταμεία των ασφαλισμένων του Δημοσίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων, αλλά και σε  συναλλαγές ρέπος που θα γίνουν μέσω τραπεζών, βάζοντας «ενέχυρο» ομόλογα ύψους 150 εκατ. ευρώ τα οποία κατέχει, ώστε να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη υστέρηση εσόδων και να «καλύψει» τις πληρωμές των συνταξιούχων.Σύμφωνα με την Ημερησία, η διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε την προσφυγή στον δανεισμό από συγχωνευμένα στο ΙΚΑ ταμεία και την «αξιοποίηση» των ομολόγων για την «άντληση» ρευστότητας για 7 ημέρες (από 27 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου). Η απόφαση αυτή ήρθε μετά τη μείωση κατά 7% των εσόδων από εισφορές και κατά 15% από τις ρυθμίσεις οφειλών ενόψει των ανελαστικών πληρωμών που θα πρέπει να γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου.Η μείωση των εσόδων του ΙΚΑ, αν και ήταν αναμενόμενη μετά τη μείωση των συνεισπραττόμενων υπέρ ΟΑΕΔ και άλλων εισφορών, «διευρύνθηκε» ύστερα από την προκήρυξη των εκλογών, καθώς «πάγωσε» το ενδιαφέρον των οφειλετών για υπαγωγή σε ρύθμιση των οφειλών που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ και του ΚΕΑΟ: Ενώ εκδόθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 21.942 αποφάσεις για ρύθμιση 627,4 εκατ. ευρώ, μετά την προκήρυξη των εκλογών και έως χθες οι αποφάσεις έφτασαν τις 24.211 (+2.269 σε 14 ημέρες) και το ρυθμιζόμενο ποσό στα 676,9 εκατ. ευρώ.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Την Πέμπτη στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την Πέμπτη στην Ομόνοια η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ομονοίας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Οδοντιατρική περίθαλψη και προληπτική ιατρική προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ


Οδοντιατρική περίθαλψη και προληπτική ιατρική προβλέπει για φέτος ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2015, οι δαπάνες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού για τους ασφαλισμένους του διαμορφώνονται ως εξής: 
Βοηθήματα Αεροθεραπείας : 1.500.000 Ιατρική Περίθαλψη
– Ιατρικές Επισκέψεις : 81.000.000 Διαγνωστικό Κέντρο
 – Αμοιβές Παρακλινικών Εξετάσεων: 200.403.335 
Αμοιβές Παρακλινικών Εξετάσεων Προηγούμενης Χρήσης: 212.000.000 
Αμοιβές για Φυσικοθεραπείες – Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης Ανοιχτής: 30.234.409 
Αμοιβές για Φυσικοθεραπείες Προηγούμενης Χρήσης 41.000.000 
Δαπάνες για Ιδιωτικές ΜΤΝ , ΜΧΑ:  81.327.139 
Δαπάνες για Ιδιωτικές ΜΤΝ , ΜΧΑ Προηγούμενης Χρήσης : 31.000.000
 Φαρμακευτική Περίθαλψη : 1.727.000.000
 Φαρμακευτική Περίθαλψη Προηγούμενης Χρήσης: 750.000.000
 Νοσοκομειακή Περίθαλψη (Δημόσια Νοσοκομεία): 500.000.000
 Νοσοκομειακή Περίθαλψη (Δημόσια Νοσοκομεία) Προηγούμενης Χρήσης:  292.000.000 
Δαπάνη για Ιδιωτικές Κλινικές :197.614.239
 Δαπάνη για Ιδιωτικές Κλινικές Προηγούμενης Χρήσης :110.000.000
 Δαπάνες Νοσηλείας στο Εξωτερικό :40.000.000 
Δαπάνες Νοσηλείας στο Εξωτερικό Προηγούμενης Χρήσης :20.000
 Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας: 42.080.790
 Ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Προηγούμενης Χρήσης: 30.000.000
 Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές 13.924.508
 Ιδιωτικές Ψυχιατρικές Κλινικές Προηγούμενης Χρήσης 43.000.000
 Φορείς Υποστήριξης Αναπηρίας 9.015.428
 Φορείς Υποστήριξης Αναπηρίας Προηγούμενης Χρήσης 47.000.000
 Νοσοκομεία Ιδιωτικού Δικαίου 45.000.000 
Νοσοκομεία Ιδιωτικού Δικαίου Προηγούμενης Χρήσης 45.000.000 
Νοσοκομεία Ειδικού Καθεστώτος 8.000.000 Νοσοκομεία Ειδικού Καθεστώτος Προηγούμενης Χρήσης 10.000.000 
Πρόσθετη Περίθαλψη 303.500.000 
Οδοντιατρική Περίθαλψη 2.000.000
Οδοντιατρική Περίθαλψη Προηγούμενης Χρήσης 1.000.000
 Προληπτική Ιατρική 1.000.000 
Λοιπές Παροχές σε είδος (τεχνητός νεφρός κ.λπ.) 6.000.000 
Επιδόματα Μητρότητας 1.500.000 
Εξοδα Μετακινούμενων Ασθενών 45.000.000
 Λοιπές Δαπάνες Νοσηλείας 25.000.000

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Σχόλια, χαβαλές και... βρισίδια στο διαδίκτυο για το νέο κόμμα Παπανδρέου!


"Μας ψεκάζουν. ΟΥΣΤΤΤΤΤ""θα μας βάλει φόρο και στα σχόλια ρεεε...ο παλιοκλέφτης θέλει και κόμμα ουστ!" "Σαν δεν ντρέπεσαι προδότη. Δεν σου φτάνουν όσα έκανες μέχρι τώρα;".Αυτά είναι ορισμένα από τα σχόλια που συνοδεύουν φωτογραφίες και συνθήματα στη σελίδα που παρουσιάζει το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, στο Facebook.
Μπορεί, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, οι σελίδες να μην είναι οι επίσημες, ωστόσο, η εμφάνισή τους ήταν αρκετοί για να προκαλέσει εκνευρισμό σε πολλούς χρήστες.Αρκετοί ψηφοφόροι φαίνεται ότι δεν είδαν με καλό μάτι της ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής και θέλουν να δουν τον Γιώργο Παπανδρέου να πηγαίνει σπίτι του.Στον αντίποδα, υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού, απαντούν με μηνύματα στήριξης, όπως τα παρακάτω:
"Περαστικά. Πάρτε μια σουρωτη να το χωνεψετε. Γιώργος Παπανδρέου και μόνο Γιώργος Παπανδρέου", "Προχώρα Γιώργο Παπανδρέου. Αυτοί είναι κομπλεξικοί", "πρόεδρε προχώρα ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ".

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ασφαλιστικό: Οι «μποναμάδες» της νέας χρονιάς

Η νέα χρονιά κρύβει και πάλι περικοπές σε εφάπαξ, κύριες και επικουρικές συντάξεις και παράλληλα, αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Χωρίς να χρειάζεται νέα παρέμβαση από την τρόικα, οι θεσμοθετημένες αλλαγές που πρόκειται να ισχύσουν από την 1.1.2015 και μετά επηρεάζουν όλες τις πτυχές της λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος. Έτσι, αναμένονται μειώσεις λόγω, αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, μέσω της έναρξης της εφαρμογής του θεσμού της βασικής σύνταξης. Επίσης, η διεύρυνση της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και του συντελεστή βιωσιμότητας, που αφορούν επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ αντίστοιχα, αναμένεται να προκαλέσουν νέες, δραματικές περικοπές. Ταυτόχρονα, η υποβολή αιτήματος συνταξιοδότησης, γίνεται ακόμα δυσκολότερη, καθώς δυσκολεύει η κάλυψη των απαραίτητων προϋποθέσεων. Ξεχωριστές, είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στους ένστολους, στις συντάξεις του ΟΓΑ, του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων.  Ας δούμε αναλυτικά, όλες τις αλλαγές που φέρνει μαζί της η καινούργια χρονιά:
 *Επικουρικές συντάξεις:

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δείτε πως θα υπολογίζονται οι συντάξεις και τα εφάπαξ από την 1/1/2015

Η εφαρμογή της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» φέρνει μειώσεις στα εφάπαξ βοηθήματα και στις επικουρικές συντάξεις από την 1/1/2015.Ταυτόχρονα, έρχονται αλλαγές και στα όρια ηλικίας σε εργαζομένους με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και ασφαλισμένες στο ΙΚΑ 10.000 ημέρες εργασίας. Συγκεκριμένα, από την 1/1/2015 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων: η κύρια σύνταξη αποτελεί το άθροισμα της βασικής σύνταξης (360 ευρώ) και της αναλογικής σύνταξης, η οποία  αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης και στις αποδοχές του ασφαλισμένου.  Ο υπολογισμός του ποσού θα γίνεται με βάση το σύνολο των ετών ασφάλισης και όχι με την καλύτερη πενταετία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα στο ΙΚΑ. Ο νέος τρόπος υπολογισμού, ισχύει για το  ασφαλιστικό διάστημα από το 2011. Σε ισχύ τίθεται επίσης η η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία αλλά και στα μετοχικά ταμεία. Όπως προβλέπεται, ανά τρίμηνο θα πραγματοποιούνται μελέτες για τη βιωσιμότητα των φορέων επικουρικής ασφάλισης και αναλόγως θα διαμορφώνονται οι αποδοχές των συνταξιούχων.Με έναν περίπλοκο μαθηματικό τύπο θα γίνεται απο τη νέα χρονιά ο υπολογισμός του ποσού του εφαπαξ. Συγκεκριμένα, θα λαμβάνονται υπόψη, μεταξύ άλλων, οι συνολικές ετήσιες εισφορές, η ετήσια μεταβολή της βάσης υπολογισμού των εισφορών αλλά και ο συντελεστής βιωσιμότητας του ασφαλιστικού Ταμείου.Περισσότερα χρόνια θα απαιτούνται για να συνταξιοδοτηθεί κάθε ασφαλισμένος που έχει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Συγκεκριμένα, αυξάνεται το όριο ηλικίας  των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 7.500 ημέρες πραγματοποιήθηκαν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, στα 62 ετη για πλήρη σύνταξη και στα 60 για μειωμένη. Επίσης, αυξάνεται στα 61 έτη το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση γυναικών στο ΙΚΑ, οι οποίες έχουν 10.000 ημέρες ασφάλισης.

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!

Ρίχνουν το χρηματιστήριο…
 Ποιοι το ρίχνουν; Ε; Μας στέλνουν μήνυμα. Θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας για ν΄ αυγαταίνουν τα πλούτη τους. Τους ξέρουμε καλά κι ας κρύβονται πίσω από άυλους τίτλους. Οι τίτλοι είναι άυλοι αυτοί όμως έχουν σάρκα και οστά. Λεφτά μπορεί να έχουν, αλλά απέναντι σ΄ αυτή την πατρίδα εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και βρέθηκαν ελλιπείς.  Σ΄ αυτό τον τόπο πλούτισαν και σε βάρος αυτού τού λαού. Μα δεν έχουν καν το φιλότιμο τής ανταποδοτικότητας.Ούτε καν της ανταποδοτικότητας για την υπομονή και τη στήριξη ενός λαού κατά τα δυο τρίτα φτωχοποιημένου. Τους ευεργέτησε πολλαπλά κι επανειλημμένα αυτός ο τόπος. Με φοροαπαλλαγές,νομοσχέδια και υπαγορευμένες τροπολογίες την…δωδεκάτη,που τους ευνοούν σκανδαλωδώς. Πάντα μας ζητούσαν το κάτι παραπάνω. Μάλιστα πολλοί απ´ αυτούς μας εξεβίαζαν απειλώντας μας ότι θα πάρουν τις επιχειρήσεις τους και θα πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Σε χώρες πιο πάνω από μας, με εργατικό δυναμικό καθημαγμένο και ανύπαρκτη εργατική προστασία.
 Ας ξεκουμπιστούν λοιπόν. Να πάνε στό διάολο γιατί είναι ανίκανοι κι ασήμαντοι αυτής τής πατρίδας. Απάτριδες. Ας τους στερηθεί λοιπόν το ηθικό πλεονέκτημα να δηλώνουν Έλληνες. Γιατί είναι ακριβός τίτλος να είσαι Ελληνας έστω κι αν τα τελευταία χρόνια έκαναν ο,τι περνούσε από το χέρι τους για να μισήσουμε και ν΄ απαρνηθούμε αυτόν τον τόπο. Να πάνε στα τσακίδια και να μείνουμε εδώ εμείς, όσοι μάθαμε να τιμάμε Θερμοπύλες, Μεσολόγγια και Αρκάδια. Να μείνουμε εμείς που η θυσία είναι επιλογή μας και δεν μας την επιβάλλει, για δικά του συμφέροντα, κανένα λαμόγιο.. Μπορεί και ν΄ αποτύχουμε. Η αποτυχία όμως θα είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας κι όχι μια κατευθυνόμενη επιλογή των κέντρων πού είναι και οι προστάτες των απάτριδων.
 Να πάρουν μαζί και τους λακέδες τους, γιατί σ αυτή τη χώρα δεν είναι ικανοί ούτε το…χαρτί υγείας να μας κρατάνε. Είναι αυτά τα γραφικά αθύρματα που τους υπηρέτησαν καταστρατηγώντας κάθε έννοια Δικαίου, Ηθικής και Αξιοπρέπειας. Τους τρώγαμε στη μάπα από τα κανάλια, νεροκουβαλητάδες τής απόλυτης έκπτωσης. Να πάρουν μαζί και κάποιες στρας κυράτσες, αγράμματες, που μας τις πλασσάρανε ως πρότυπα. Γκομενίτσες τρίτης κατηγορίας με συνοδούς… ερασιτεχνικής κατηγορίας. Κι ας μείνουμε εμείς, μόνοι μας. Να μετρηθούμε με την ένδεια και τον πλούτο που φέρουμε και τις παρακαταθήκες της ιστορίας μας. Να μαζέψουμε τους επαίτες μας κι εκείνους που πεθαίνουν δίχως φάρμακα, στους δρόμους και στα παγκάκια…
 Γιατί αυτοί είναι οι σύντροφοί μας κι απέναντι σ αυτούς οριοθετείται το χρέος μας. Τουλάχιστον αυτοί που θα ξανάρθουν μετά από μας νάχουνε ένα παράδειγμα. Κι εμείς, να μην ντρεπόμαστε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα μάτια. Αυτοί με τα φράγκα τους κι εμείς με την Πατρίδα μας. 

AΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-imerodromos.gr/


©www.visaltis.net