Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

6 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης


Εναλλακτική Δράση

6 φυσικές θεραπείες για να αποφύγετε τις αλλεργίες της άνοιξηςΟι αλλεργίες της άνοιξης κάνουν την εποχή ανυπόφορη για όσους είναι επιρρεπείς. Ωστόσο, παρακάτω θα δούμε κάποιoυς τρόπους και μεθόδους που μπορεί να σας βοηθήσουν να τις αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο. Τα περισσότερα από τα παρακάτω χρησιμοποιούν υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα εάν βέβαια δεν υποφέρετε από κάποια βαριά μορφή αλλεργίας. Εάν οι αλλεργίες συνοδεύονται και από κόπωση, τότε διαβάστε το άρθρο της δρος Μοσχοβάκη Εαρινή Κόπωση: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται;

6 ροφήματα για τις αλλεργίες

1. Τσουκνίδα

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν πλήρως την τσουκνίδα, αλλά πρόκειται για ένα βότανο- θαύμα, όσον αφορά στην ανακούφιση από αλλεργίες. Το ρόφημα τσουκνίδας έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την ποσότητα ισταμίνης στον οργανισμό σας, μειώνοντας έτσι δραστικά τα συμπτώματα αλλεργίας. Για επιπλέον όφελος, μπορείτε επίσης να αναμίξετε με λίγα φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα μέντας και μέλι για τη γεύση.

2. Μηλόξυδο

Μια κουταλιά μηλόξυδο διαλυμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού μπορεί να γίνει το μαγικό ελιξίριο για όποιον έχει καταρροή. Περιέχει υψηλά ποσοστά καλίου, κάτι που βοηθάει στον έλεγχο της καταρροής. Το μηλόξιδο επίσης έχει την ικανότητα να διασπά τους μύκητες στον οργανισμό σας, κάτι που θα βοηθήσει στην ευκολότερη αναπνοή. Μπορείτε επιπλέον να το καταναλώσετε ως προληπτικό μέτρο τους μήνες που προηγούνται της άνοιξης και αυτό γιατί περιέχει υγιεινά προβιοτικά που θα ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, κάνοντας σας λιγότερο επιρρεπείς σε αλλεργίες.

3. Λάδι ευκαλύπτου

Το λάδι ευκαλύπτου χρησιμοποιείται σε διάφορα μέρη του κόσμου κυρίως για τη βελτίωση των αναπνευστικών προβλημάτων. Το έλαιο έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή μειώνοντας με αυτό τον τρόπο και τη δυσφορία. Για να πάρετε όλα τα οφέλη που έχει να σας δώσει ο ευκάλυπτος, ρίξτε μια μικρή σταγόνα στον καρπό σας για να το μυρίζετε συχνά. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μικρό μπολ με έλαιο κοντά σας, κάτι που θα κάνει αρωματικό τον αέρα γύρω σας.

4. Νερό από κρεμμύδια

Σας φαίνεται περίεργο, έτσι δεν είναι; Κι όμως τα κρεμμύδια περιέχουν ένα χημικό συστατικό γνωστό ως κουερσετίνη, το οποίο αποτελεί την απάντηση της φύσης στα αντιισταμινικά. Η κουερσετίνη αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματική στη μείωση των επιπέδων ισταμίνης, ανοίγοντας την αναπνευστική οδό και μειώνοντας τη φλεγμονή. Είναι υδατοδιαλυτή, οπότε βρέξτε λίγα κομμάτια κόκκινου κρεμμυδιού σε ένα ποτήρι νερού για 8 ώρες , για να μπορείτε να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό το συστατικό. Θα μπορούσατε να προσθέσετε και λίγο μέλι, για να βελτιώσετε τη γεύση, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει διέξοδος από αυτή την απαίσια γεύση. Οπότε να το καταπίνετε γρήγορα και να σκέφτεστε τα πλεονεκτήματα που θα σας χαρίσει.

5. Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία με τη σειρά της βελτιώνει την κατάσταση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Εκτός από αυτό, είναι ζουμερά και φρέσκα και μας κρατάνε δροσερούς τις ζεστές μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού λοιπόν, στύψτε φρέσκα πορτοκάλια, λεμόνια μαζί με λίγο μέλι. Όχι μόνο θα δείτε ότι είναι νόστιμα και υγιεινά, αλλά θα σας προφυλάξουν από την ανυπόφορη αλλεργία.

6. Τοπικό μέλι

Αν και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα επιστημονικά ευρήματα προς υποστήριξη, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το προτείνουν και έχει και μια λογική. Έχει να κάνει με την σταδιακή μας έκθεση σε αλλεργιογόνα, έτσι ώστε ο οργανισμός μας να έχει τον χρόνο να αναπτύξει ανοσοποιητική απόκριση εναντίον τους. Θα χρειαστεί να βρείτε τοπικό μέλι ή βασιλικό πολτό, καθώς μόνο της περιοχής στην οποία ζείτε θα σας βοηθήσουν. Αυτή η τεχνική μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους υποφέρουν από αλλεργία ήπιας μορφής. Αν όμως είστε πολύ αλλεργικοί  τότε μην το προσπαθήσετε σε καμία περίπτωση. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε αυτή τη μέθοδο λίγους μήνες πριν την άνοιξη, ώστε το σώμα σας να έχει τον χρόνο να προσαρμοστεί
http://enallaktikidrasi.com/2017/04/tropoi-antimetopisete-allergies-anoixis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου