Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ



 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ- ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 62-ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΤΗΛ. 211.0183990


Είναι γνωστό στους πάντες, ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων έπαιρναν και συνεχίζουν, με διάφορες νομοθετικές διατάξεις, εδώ και δεκαετίες, οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Ομοσπονδιών και των Σωματείων τους.
Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται από τις δικές τους αποδοχές, για τα μεν Εργατικά Σωματεία μέσω της Εργατικής Εστίας, τώρα μέσω του ΟΑΕΔ, και των Συνταξιουχικών, μέσω των συντάξεων τους.
Η Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ, λάμβανε την οικονομική ενίσχυση μέσω της Εργατικής Εστίας, μέχρι το έτος 2012. Όμως το 2012, αυτή, κόπηκε αυθαίρετα μόνο από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ μετά από 4Ο χρόνια. Αργότερα το 2015 κόπηκε και προς την Ομοσπονδία των Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου, ΠΟΠΣ με απαίτηση της τρόικα. Συνεχίσθηκε μόνο για τις Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, καθώς σε ορισμένες ακόμη συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων. Τα χρήματα αυτά, όπως είναι γνωστό πηγαίνουν για υποχρεώσεις των Συνταξιουχικών σωματείων, που μετά τις αυθαίρετες και προκλητικές περικοπές που έγιναν στις Συνταξιουχικές οργανώσεις, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στα 250 σωματεία που αυτές καλύπτουν πανελλαδικά. Δεν υπήρχαν χρήματα ούτε στο ελάχιστο ώστε να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους ανάγκες, αλλά και τις άλλες υποχρεώσεις του κινήματος.
Από την πρώτη στιγμή οι Συνταξιουχικές οργανώσεις δεν έπαψαν να διεκδικούν αυτά τα χρήματα που άδικα, αναίτια και προκλητικά τους αφαιρέθηκαν. Μετά από μακροχρόνιο αγώνα και με την επιμονή τους, κατάφεραν να ψηφισθεί στον νόμο 4387/16, η γνωστή διάταξη για την επαναφορά της ενίσχυσης των Συνταξιουχικών οργανώσεων, με παρακράτηση των 20 λεπτών τον μήνα, ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των 250 Συνταξιουχικών σωματείων σε όλη την χώρα.
Μετά από πολύ κόπο και την έκδοση υπουργικής απόφασης, τα χρήματα αυτά σε λίγο θα φθάσουν στα Συνταξιουχικα μας σωματεία που μαχητικά σε όλη την χώρα, που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να βρίσκονται στο προσκήνιο του αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνταξιούχων με όλες τις μορφές παρά την οικονομική ασφυξία που τους επιβλήθηκε.
Ωστόσο αυτές οι περικοπές δεν έγιναν καθόλου τυχαία, αποτελούν πρόβα τζενεράλε για το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλοι γνωρίζουν ότι η τρόικα, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων έχουν θέσει από καιρό στις κυβερνήσεις την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, με περιορισμό και κατάργηση της απεργίας, την επιβολή του Λοκ-άουτ, αλλά και τον οικονομικό στραγγαλισμό των συνδικάτων. Η δοκιμή φαίνεται ότι άρχισε από τις συγκεκριμένες Συνταξιουχικές οργανώσεις.
Και αφού έχουμε αυτή την επίθεση, αυτή την περίοδο συμβαίνει κάτι που για πρώτη φορά καταγράφεται στα χρονικά του εργατικού κινήματος. Το λεγόμενο «Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων, που δεν εκπροσωπεί κυριολεκτικά τίποτα και κανένα, παρουσιάζεται ως αυτόκλητος «λαγός» της τρόικας. Στέλνει επιστολή στην Υπουργό Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Έφη Αχτσιόγλου ζητώντας την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις Συνταξιουχικές οργανώσεις!!! Δηλαδή ζητάει για πρώτη φορά «συνδικάτο» (όπως θέλει να λέγεται), τον οικονομικό στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Έπεσαν οι μάσκες για τον ρόλο που παίζει το λεγόμενο « Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων.
Από τότε που στήθηκε αποτελεί ένα μόρφωμα. Ένας ακόμα δούρειος ίππος μέσα στο Συνταξιουχικό κίνημα. Συγκροτήθηκε από γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Κανένα κύρος και υπόσταση δεν έχουν μέσα στο κίνημα των συνταξιούχων. Προσπαθούν να αποκτήσουν τη στήριξη από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ας συνεχίσουν λοιπόν την δουλειά τους με την πελατεία που έχουν αποκτήσει και να πάψουν να ασχολούνται με το μαχητικό, αγωνιστικό, Συνταξιουχικό κίνημα που βρίσκεται στο μετερίζι των αγώνων για μια καλύτερη ζωή, κόντρα στις αντεργατικές πολιτικές. Για όλα αυτά που πραγματεύονται η λέξη που τους ταιριάζει είναι: Ντροπή σας. Όσοι ως τώρα είχαν την απορία γιατί δημιουργήθηκε αυτό το «Δίκτυο», τώρα πιστεύουμε έχουν καταλάβει. Καταγγέλλουμε το « Ενιαίο Δίκτυο» και τις ενέργειές του και καλούμε τους συνταξιούχους οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους να συνεχίσουν το δρόμο του αγώνα απέναντι στη επίθεση που δέχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου